Skyttekungar avgjorde kvartsfinaler

SPORTBLADET

Favoritsegrar i bandyslutspelet

Västerås (TT)

Kända skyttekungar stod i centrum i bandyns första kvartsfinaler.

Michael Carlsson gjorde tre mål när Västerås besegrade Broberg med 4–0, Patrik Nilsson tre för Sandviken som besegrade Broberg med 6–1 och Jonas Edling tre mål när Edsbyn besegrade Falun med 9–1.

Rocklunda i Västerås var klent befolkat när Västerås tog emot Broberg/Söderhamn. OS på tv och snöblandat regn trotsades endast av 1069 åskådare. De som inte valde bandy missade inte mycket.

Regnet gjorde isen i stort sett ospelbar och båda lagen slog mängder av lyror som blandades med långa utkast från målvakterna.

– Lite som ett träningspass, sade Västerås Michael Carlsson.

Carlsson gjorde tre VSK-mål och var inblandad i förspelet till det fjärde. Efter en trög start på säsongen har han hittat målet igen.

Tändvätska

– Jag har haft lite svårt att tända till och jagar inte mål i avgjorda matcher på samma sätt länge. Det känns som det behövs lite extra för att tända till och nu är varje match viktig, sade 33-årige Carlsson som var nöjd med segern, inte spelet.

– I en sån här match är det bara resultatet som räknas. Med lite oflyt kan man ligga under med ett par mål tidigt efter slumpchanser men jag tycker vi gjorde det bra efter förutsättningarna och ägde matchen. Jag tror vi missgynnades mest av de yttre förutsättningarna.

Matchen mellan Sandviken och Vänersborg stördes av rejält regn som över Jernvallen.

Storseger för Edsbyn

Vänersborg verkade trivas bäst i blötan och dominerade första halvtimmen och tog också ledningen genom Daniel Gratjov. När regnet mattades fick Sandvikens Patrik Nilsson upp farten. Inom loppet av fem minuter gjorde Nilsson tre mål och vände matchen på egen hand. Nilsson gjorde också 4–1 för Sandviken i andra halvlek. Innan slutsignal gjorde Sandviken ytterligare två mål, och vann med 6–1. Matchen sågs av blott 869 åskådare.

Regerande mästarna Edsbyn gjorde 1–0 mot Falun redan efter drygt en minut, genom Jonas Edling. Falun stretade emot bra i början men när Edling gjorde sitt andra mål efter 25 minuter tog Edsbyn över matchen helt och målen trillade in i jämn följd. Det blev till slut 9–1.

På fredag spelas de andra kvartsfinalerna.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy