Uselt spel av Woods – kan missa cutten

SPORTBLADET

Tiger Woods gjorde comeback i US Open efter ett uppehåll sedan april.

Men golfstjärnan har fått en riktig mardrömsstart och allt talar nu för att amerikanen missar cutten.

Den dubble US Open-vinnaren Tiger Woods gjorde sin första tävling sedan början av april, då han tog en timeout för att tillbringa tid med sin svårt cancersjuke pappa, som senare avled.

Men välkomnandet blev allt annat än vänligt. Woods inledde den första dagen med tre raka bogeys, en start han aldrig återhämtade sig från. Golfstjärnan hade stora problem på den svårspelade banan i Mamaroneck, New York, och gick runt på en 76-runda, totalt sex över par.

– Vanligtvis brukar US Open-greenerna vara riktigt snabba, men det är inte de här. De är tröga och ojämna, vilket jag inte förstod tillräckligt snabbt, sade Woods.

Dålig svenskdag

Och inte gick det bättre den andra dagen. En ny 76-runda gör att Woods är sammanlagt 12 över par och allt talar nu för att han för första gången missar cutten i en major som proffs.

– Jag träffade inte bollen rätt, träffade dåligt med järnklubborna och jag läste inte hastigheten på green, sade en mycket besviken Woods efter den andra dagen.

För de två svenskarna som hann gå runt de 18 hålen av andra rundan på fredagskvällen svensk tid gick det inte mycket bättre. Carl Pettersson, som nyligen tog sin andra seger på USA-touren, radade under den första dagen upp bogey efter bogey – något som inträffade allt för ofta även under fredagens runda. Pettersson gick runt på fem över par, 152 slag sammanlagt, och missar med stor sannolikhet cutten även han.

– Jag började svagt och slog några dåliga slag så jag hamnade i fel lägen. Det var bara en sådan dag där jag aldrig kunde komma igång, sade Pettersson till golf.se efter den första dagens spel.

Tätkänning

Niclas Fasth noterades för sex över par efter fredagens spel och med sammanlagt 154 slag missar även han cutten. Peter Hedblom, ende svensk med tätkänning, låg efter den första dagen på två över par och påbörjade den andra rundan sent på fredagskvällen.

Men Hedblom var – trots den fina starten – inte nöjd med spelet.

– Sista fjorton hålen slog jag faktiskt inte järnen speciellt bra men hade ändå bollen i spel vilket är a och o här. Men med spelet som jag hade var två över det sämsta som det kunde blivit. Runt par eller ett över borde det ha blivit i stället.

Colin Montgomerie ledde tävlingen efter den första dagen.

Fotnot: I morse svensk tid blev det klart att Tiger Woods missade cutten.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf