Sportbladet

"Avspark" växer till sig riktigt bra

SPORTBLADET

D

et må vara så att det är få tittare. Det må vara så att det är lite stelt och gubbigt stundom. Men det är också så att "Avspark" i ZTV är ett riktigt bra fotbollsmagasin.

När dumheterna slopades (de så kallade sketcherna, ni vet) har programmet fått en seriösare ton och i går fick vi det bästa allsvenska magasinet hittills. Två experter i Nordahl och Hysén som allt mer vuxit in i den allsvenska kavajen och lämnar slagkraftiga analyser. I går kom "Don Thomaso" till och med smygande med nyheten att den av Djurgården nyss nobbade Marcus Ringberg, nu i Fredrikstad, kan vara på ingång till Bois.

Även Peter Henriksson har växt i sin kostym. Att ärva fåtöljen av Claes "brukade heta Åkesson" Runheim är inte lätt, men Henriksson har gjort det med avslappnad bravur.

I övrigt gladdes jag mycket åt att mitt gnäll faktiskt kan ge resultat. Tjatade ju för ett par veckor sedan på SVT och Fyran att visa fler mål från allsvenskan i måndagssändningarna. De är bakbundna av att bara få visa 90 sekunder matchbilder, men utnyttjade tiden dåligt. Nu får vi kringbilder, intervjuer - och nästan alla mål. Vackert!

Discovery sände en dokumentär om Lance Armstrong i går. I år kör ju den fantastiske amerikanen i just den kanalens färger. Normalt sett hade jag nog kastat upp över den hjältegloria programmet satte på tourkungen huvud, men är det någon som förtjänar en sån är det nog faktiskt Lance.

I kväll kikar jag på när Kajsa hoppar över 2.02.

Bäst

Sämst

Jonas Bladh

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet