Tony spydde bort tre kilo

SPORTBLADET

Men nu är Rickardsson redo för Polen

Stockholm (TT)

Tony Rickardsson hade under veckan som gick magsjuka och missade Masarnas svenska premiär.

Men Rickardsson fanns på plats i Wroclaw och genomförde hela träningspasset och noterades för snabba tider.

– Jag tappade ungefär tre kilo i vikt på magsjukan, sade Rickardsson.

Det fanns frågetecken för flera toppförare när träningen inför VM-deltävlingen i speedway genomfördes på fredagen i polska Wroclaw. Men varken Tony Rickardsson, Andreas Jonsson eller Nicki Pedersen hade några problem.

– Visst gör det ont i min högra fot, men det kändes bättre än i onsdags, sade Andreas Jonsson efter träningen.

Jonsson redo

Dagen efter VM-premiären för två veckor sedan bröt han ett ben i högerfoten. I onsdags gjorde han comeback, då hade han riktigt ont. Tongångarna efter fredagens träning var mer positiva.

– Det gör fortfarande ont, men jag bytte till en mer stabil stövel efter första omgången och sen kändes det bättre. Banan är ganska slät och det är bra för mig, problemet är de vibrationer som uppstår. Det gjorde i alla fall inte så ont som i onsdags och jag kan trycka på mer med högerfoten, vilket är bra, sade Jonsson.

Fint väder i Polen

Danske Nicki Pedersen, som vann första VM-deltävlingen, har opererat sina armar efter tävlingen i Krsko. De sammanlagt 60 stygnen finns fortfarande kvar i armarna men några problem att genomföra träningen hade inte Pedersen, som toppar VM-tabellen före Jason Crump, Tomasz Gollob och Rickardsson. Tredje svensken i Wroclaw Antonio Lindbäck har varit både frisk och skadefri efter senaste VM-deltävlingen.

De yttre förutsättningarna i Wroclaw var bra under fredagen, med sol och runt 20 grader. Enligt de polska meteorologerna ska vädret att vara fint även under lördagens.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway