Sportbladet

Äntligen ut på havet!

SPORTBLADET

Klabbe Nylöf laddar inför Unionsracet

Sunday, bloody sunday!

Förra söndagen, då Stockholm City Race avgjordes, kan bäst sammanfattas i medningen ovan.

Det var ingen direkt superhelg för oss på  Hi Q. Vi  gjorde ett hyfsat speedrace med tredje snabbaste tiden, knappt en sekund mellan oss som landade på bronsplats mot Stens förstaplats.

Racet förra söndagen blev både dramatiskt och händelserikt. Byiga vindar och en  extremt kort bana gjorde att allt blev tajt men adrenalinrikt – och det gillar jag! Vi lyckades dock med det som inte får hända under ett sådant här race -  tre stycken lattor bröts i storseglet mellan första och andra racet?

Väldigt klantigt får jag erkänna och inte alls bra med tanke på att vi skulle genomföra  fem race på mindre än två och en halv timme.

Stena – the boat to beat

Att reparera och byta lattor tog cirka 40 minuter och resterande del av seglandet fortsatte på ungefär samma sätt,  i en nedåtgående spiral som vi inte lyckades ta oss ur. Det var bara en annan båt som hade en sämre dag än vi,  den finska båten med Thomas Johansson vid rodret.

Stena däremot har seglat väl och är definitivt ”the boat to beat”, mycket välseglat av Steve Ravussin och hans franska besättning.

I skrivande stund är vi i Göteborg  och  på självaste svenska nationaldagen kommer vi att starta Unionsracet upp till Oslo. Väderprognosen är nordlig vind cirka 10-12 meter/sekund, en kryss på ca 150 sjömil vilket passar mig som handen i  handsken. Äntligen ut på havet där vi få använda båtarnas fulla potential.

Vi räknar med att det blir 20 timmars segling upp efter svenska västkusten och därefter in i den mycket fina Oslofjorden. Det kommer att bli ett taktiskt och strategiskt race vilket känns kul.

Acadmey farliga

Det kommer att vara svårt att bevaka alla våra konkurrenter och det blir extra tufft eftersom fjolårets  norska segrare,  ”Academy” med skepparen  Knut Frostad, känner till dessa vatten mycket väl.  Om vi lyckas hålla honom bakom oss så tror jag att vi kommer att ha stor möjlighet att vara först över mållinjen i Olso.

I går var vi på ” Bliss” i Göteborg, vår första utekväll med besättningen. Behovet att få slappna av och ha kul ihop är lika viktigt som att nöta timme efter timme med träning på havet.

Klabbe Nylöf (websport@aftonbladet.se)

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet