Basket

Ginobili avgjorde första NBA-finalen

SPORTBLADET

San Antonio kopplade greppet mot Detroit - vann poängsnål tillställning

I somras blev det OS-guld. Nu är argentinaren Manu Ginobili på väg mot ett nytt NBA-guld. I natt var det han som nästan på egen hand avgjorde den första finalmatchen mot Detroit med 15 poäng i den sista perioden.

- Det kändes fantastiskt bra där ute och den här matchen är den viktigaste i hela serien, säger han.

I STORFORM I somras ledde Manu Ginobili Argentina till OS-guld. I februari blev han utvald till All Star laget och nu är han på god väg att vinna NBA-mästerskapet för andra gången.

I STORFORM I somras ledde Manu Ginobili Argentina till OS-guld. I februari blev han utvald till All Star laget och nu är han på god väg att vinna NBA-mästerskapet för andra gången.

Foto: Reuters

Som väntat blev det defensivt inriktad match när NBA-finalen startade i nattas. San Antonio Spurs och Detroit Pistons är de lag som släpper in minst poäng i NBA.

Det märktes.

Osmickrande rekord

Slutresultatet 84-69 till San Antonio ger matchen ett inte allt för smickrande rekord. Det är den totalt åttonde lägsta totala poängskörden i en final sedan 1955. Bara tre lag har gjort mindre poäng i en final än Detroit.

- Vi spelade bra försvar, det är jag väldigt nöjd med. Men i anfall handlade allt om Manu Ginobili, säger San Antonios coach Gregg Popovich.

Ginobili ja. I somras ledde han Argentina till OS-guld. I februari blev han utvald till All Star laget och nu är han på god väg att vinna NBA-mästerskapet för andra gången.

Efter en blek inledning kom argentinaren igång ordentligt i den fjärde perioden. Då gjorde han på egen hand 15 av San Antonios poäng.

- Jag var arg på mej själv efter första halvlek så jag bestämde mej för att vara mer aggressiv. Sedan började spelet kännas bra och jag tror att den här matchen är höjdpunkten för mej hittills i år, säger han.

Även stjärnan Tim Duncan gjorde en stormatch med 24 poäng och 17 returer.

Bara Billups i Detroit

I Detroit var det bara Chauncey Billups som kom upp i normal standard. Han gjorde 25 poäng, men fick ingen offensiv hjälp alls. Normalt så pålitlige Richard Hamilton gjorde bara 14 poäng, mycket för att San Antonios superförsvarare Bruce Bowen jagade honom hela matchen.

- San Antonio jobbade hårdare än oss. Så enkelt är det, säger Detroits Ben Wallace efter matchen.

Finalen spelas i bäst av sju matcher. Nästa match är på söndag i San Antonio.

Manu Ginobili

Thomas Arnroth

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Basket

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket