Viasat öppnar upp Stanley Cup-finalerna

avDaniel Hultqvist

SPORTBLADET

Klart: Kommer sända alla finaler på TV10

HEMMASEGER Favoriten Chicago Blackhawks lyckades vända 0–1 till 2–1 i semifinal 1 hemma i United Center.

Grattis, alla hockeyälskare.

Samtliga Stanley Cup-finaler mellan Chicago Blackhawks och Boston Bruins kommer Viasat att sända i dotterkanalen TV10.

– Det blir en extra fin avslutning på säsongen, säger Per Nunstedt, programchef för Viasat Sport.

Per Nunstedt.

Viasat har tidigare samkört Stanley Cup-finalerna med TV10 men inte i lika stort omfång som man nu planerar inför drabbningen mellan Chicago Blackhawks och Boston Bruins.

– Exakt, vi tänker samköra med Viasat Hockey. Vi har visat delar av säsongen på TV10 då vi öppnat ett helgfönster under primetime men nu bestämmer vi oss för att öppna upp fönstret på hela finalserien, säger Per Nunstedt.

Varvar med NBA-finalen

Ett drömbesked alltså för alla NHL-älskare som inte vanligtvis abonnerar på Viasat-kanalerna.

– Det har varit en kort och intensiv säsong och vi har vuxit och när vi tittat över tablån kan vi se att det finns en möjlighet att varva med NBA-finalerna. Det är obekväm tid på natten men samtidigt är det underhållning av världsklass och vi vet att de som följer NHL tycker att det är värt det, säger Per Nunstedt.

”Brett och stort paket”

Stanley Cup-dramatiken med match ett drar igång natten mellan onsdag och torsdag, svensk tid.

– Vi kommer varva upp med vårt studiosnack och intervjuer, och efter några matcher åker både Johan Garpenlöv och Niklas Holmgren över till USA för att kommentera på plats, säger Per Nunstedt.

I studion återfinnas, som vanligt, Niklas Jihde tillsammans med experterna Mattias Norström och Anders Hedberg för att guida tv-tittarna.

– Under en normal säsong visat vi 1 300 olika matcher på våra kanaler och nu vi vill ta det i mål på ett så snyggt sätt som det bara går med ett brett och stort paket, säger Per Nunstedt.