Hyllas av F1-chefen

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Felix Rosenqvist vann TRE F3-lopp: ”Dörrar öppnas”

MOT FORMEL 1 Efter helgens succé har Felix Rosenqvist stärkt sina aktier för att nå en plats i formel 1. Efter de tre F3-segrarna fick han även beröm av Mercedes F1-vd Toto Wolff. ”Detta är en avgörande säsong för min framtid”, säger Rosenqvist.

F1-mästaren hyllade Felix Rosenqvist inför tävlingen.

Då vann han allt. Och hyllades av ett F1-team efteråt.

Foto: http://www.muecke-motorsport.de/

När Sportbladet träffade den tidigare F1-mästaren Damon Hill påpekade han omgående att det finns en stor svensk talang som kör i F3.

I helgens EM-deltävling på Red Bull Ring i Österrike visade Felix Rosenqvist att Hill har rätt. Han hade inte pole position i något av de tre loppen, men han vann samtliga. Han hade dessutom snabbaste varvet i varje lopp och satte ett nytt banrekord. Därmed är han historisk.

Ingen förare har tidigare vunnit samtliga lopp under en tävlingshelg.

Efteråt fick han beröm av Toto Wolff, vd för Mercedes F1-stall.

– Han kom fram efter det sista loppet och sa att han tyckte att jag skötte mig bra och ett bättre betyg kan man inte få, säger Rosenqvist till Sportbladet.

”Sköta relationen”

– Helt klart är detta en avgörande säsong för min framtid. Jag är med i Mercedes program och de ville väl att jag skulle köra F3 ett år till för att se att jag slipar bort de misstagen som jag har gjort tidigare. Nu handlar allt om att sköta den relationen och gör jag det som krävs av mig så kommer det att öppnas dörrar framöver.

I Österrike var det tuffa väderförhållanden under kvalen, ändå kvalade han in bland de tre främsta och loppen avgjorde han till sin fördel redan i inledningen.

– Det är ju ganska enkelt att köra när man väl leder loppen och med tanke på det var det inte den tuffaste helgen jag har varit med om, men det var verkligen en perfekt helg, säger han.

Han tog in 50 poäng på Ferraris juniorförare Raffaele Marciello som leder mästerskapet och efter halva säsongen skiljer det nu 27,5 poäng.

– Nu är det sex veckor till nästa deltävling och detta var ett perfekt sätt att inleda sommaren på, säger Felix Rosenqvist.

– De som inte har sett mig tidigare fick verkligen chansen att få upp ögonen den här helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport