Motorsport

Fyra års väntan är över – har nu Pole position

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

BARCELONA. Det tog fyra år.

Nu har Marcus Ericsson pole position i Gp2.

– Nu går vi på knock, säger han.

Svensken kör för mästarstallet DAMS i serien under F1, men har haft en ganska tung inledning av säsongen. I morgon är det dags för Europapremiär i Barcelona och svensken slog till direkt i kvalet. Han satte den snabbaste tiden redan i ett tidigt skede av kvalet och gick sedan in i depå.

– Jag satt och väntade på att de andra killarna skulle reagera, men de misslyckades med att slå tiden, säger han till Sportbladet.

– När det var sju minuter kvar bestämde vi oss för att gå ut och göra ett varv till för att spara däcken och det var tur, säger han.

Hans stallkompis Stephane Richelmi satte den snabbaste tiden i sitt sista försök.

– Men jag satsade allt på ett enda varv och fick till det perfekt så han blev av med sin tid efter 15 sekunder. Det kändes skönt, nu fick jag visa vem som är etta i stallet, säger svensken.

I Bahrain senast hade han den  näst bästa tiden i kvalet och startade från andra ruta, men då fick han motorstopp på formationsvarvet och tvingades starta från depån.

– Men det händer inte igen. Jag är självsäker, jag vet vad jag ska göra och vad bilen kan. Jag har kört här en miljon gånger känns det som och jag vet vad som gäller, säger han.

– Jag är otroligt laddad och ser fram emot morgondagen. Det är otroligt bra att vi har tagit plats ett och två  i kvalet, det händer inte allt för ofta i Gp2.

Vilka tankar har du inför loppet?

– Det gäller att ta starten, göra ett bra första varv och sedan kontrollera loppet. Det ska jag fixa.

Gp2 kör två lopp i helgen, det första i morgon lördag och sedan ett sprintlopp på söndag. Då används omvänd startordning, vilket gör att åttondeplatsen på lördagens lopp ger pole position på söndagen.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

GP2