Seger – men snart petas tre spelare

Foto: Frida Eldebrink.
SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE. Sverige tog en ny seger efter 80-62 mot Storbritannien.

Men snart ska tre spelare petas från truppen.

– Det är oro i gruppen, säger förbundskaptenen Lasse Johansson.

Sverige hade inga problem att besegra Storbritannien i fyrnationsturneringen i Södertälje. Sverige tog kommandot direkt, ledde hela matchen och vann till slut med 80-62.

– Jag är inte lika frustrerad i dag som i går, men det är fortfarande mycket vi behöver jobba på. Vi har pratat om det och vi vet vad vi behöver göra. Det var ett steg framåt, men samtidigt tycker jag inte att Storbritannien är lika bra som Lettand, säger Elin Eldebrink som inte var nöjd med gårdagens insats.

15 spelare

Sverige har just nu en trupp på 15 spelare. Men efter helgen ska tre spelare petas. Något som påverkar stämningen i laget.

– Det märks att det är lite ovisst, men det kan också vara bra att alla går in och kör hundraprocent när man väl får chansen. Men alla är lite extra nervösa, alla vill ju med, säger Eldebrink.

Förbundskaptenen Lasse Johansson säger att han har 9/12-delar av truppen klar. Men han vill inte avslöja vilka som slåss om de sista platserna.

– Det är oro i gruppen som det är så jag vill vänta med att släppa det tills vi tagit beslutet.

Har du bestämt hur många som ska med på varje position?

– Nej. Jag vet fortfarande inte om vi ska ha två eller tre point guards och fyra eller fem stora. Jag vill fortfarande hålla det öppet till i morgon för det kan hända grejer.

”Det är tufft nu”

En av dem som slåss om point guard-platsen bakom Elin Eldebrink är Martina Stålvant. 24-åringen var med under förra sommarens kval men är inte säker på sin plats.

– Det är tufft nu. Förra året var det konkurrens men det var inte på samma sätt som i år. Nu vill alla vara med och vi ska iväg på en stor turnering. Men det är bra med konkurrens och jag kan bara göra mitt bästa, säger hon.

Sverige möter Turkiet i morgon i den sista matchen innan den slutgiltiga truppen tas ut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket