100 miljarder till Grekland

avDavid Tanentsapf, Minimedia

PokerStars jubileumshand – och 670 000 kronor – gick till hemmafrun Isidora Panagiotopoulou

Foto: Pokerstarsblog.com
Isidora Panagiotopoulou, i rött, tillsammans med sin man, svåger och svägerska

En miljon dollar delades ut till spelarna när PokerStars firade en miljard händer.

Mest fick spelaren som vann handen – "microulis69" som visade sig vara grekiska hemmafrun Isidora Panagiotopoulou – som kammade hem motsvarande 670 000 kronor.

– Nu vill jag bli pokerproffs, säger hon.

PokerStars är världens överlägset största pokersajt vilket inte minst märks på antalet händer som delats ut under åren.

I slutet på förra veckan firade man det osannolika jubileet 100 miljarder händer vilket belönades med en miljon dollar i utdelade bonusar till spelarna.

Mest pengar alla, 103 800 dollar eller 670 000 kronor, fick "microulis69" från Grekland som spelade på blygsamma nivån $0.02/0.05 six-max No-Limit Hold'em.

"Kan inte tro det"

"microulis69" visade sig vara hemmafrun Isidora Panagiotopoulou. Hon spelade ihop med sin svägerska i sin mans butik och körde 18 bord samtidigt för att maximera sina chanser att ta vinna jubileumshanden, något som visade sig bli en lyckad strategi.

Plötsligt befann hon sig mitt i jubileumshanden. Och trots att samtliga spelare stoppade in sina marker i mitten blev hennes knekt-fem den vinnande handen.

– Jag kunde inte fatta att jag vann, jag kan fortfarande inte tro det, säger hon till Pokerstarsblog.

Hon säger att familjen lidit hårt av finanskrisen och att pengarna kommer att komma väl till pass.

– I och med finanskrisen är pengarna oerhört viktiga. De här pengarna kom från ingenstans och kommer att hjälpa oss att förverkliga flera av våra mål. Vi har mycket räkningar att betala och de här pengarna kommer att hjälpa oss oerhört. De ger oss också lite andrum, så att vi kan se över våra möjligheter, säger hon.

5,4 miljoner till andra spelare

Men en av drömmarna Isidora Panagiotopoulou har är att ge pokern en chans på riktigt.

– Jag är en hemmafru som försöker bli deltidsproffs. Min svägerska är i samma situation som jag och nu ska vi försöka bli pokerproffs! Jag har spelat poker länge med mina vänner och min man men det är först på senare tid som jag tagit det seriöst och försökt göra en stadig vinst, säger hon.

Övriga fem spelare som deltog i jubileumshanden fick dela på 65 460 dollar eller 422 000 kronor.

Resterande del av miljonen, 830 740 dollar eller 5,4 miljoner kronor, delades ut till spelarna som just då spelade på samma nivå.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker