Domaren krävde prestation – för sitt Dream Team-lag

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Domarna strejkar – nu dömer amatörerna jätteligan

NFL-domarna har gått ut i strejk och ersatts av amatörer.

Nu rasar spelarna och fansen mot nivån.

– De uppför sig som fans, säger Philadelphia Eagles LeSean McCoy.

Två omgångar är spelade av NFL trots att ligan inte lyckats lösa konflikten med domarna. Den kortsiktiga lösningen har varit att ersätta rättsskiparna med domare från lägre nivåer – med ett inte helt oväntat resultat.

– Ärligt talat, det här är ett skämt. Kontrollen över matcherna är helt borta, sa ESPN:s kommentator Mike Tirico under matchen mellan Denver Broncos och Atlanta Falcons natten till tisdag skriver norska TV2.

Uttalad Saints-supporter

Utnämningarna av de nya domarna har också lett till flera skandaler. Brian Stropolo blev inkallad som assisterande domare i matchen mellan New Orleans Saints och Carolina Panthers, trots att han är en uttalad Saints-supporter. Stropolo har bland annat flera bilder på sig själv i Saints-kläder på sin Facebook-sida och har varit med på flera supporter-aktiviteter. Skandalen uppdagades dock och Stropolo blev struken från matchen bara minuter innan start.

Spelarna har tröttnat

Nu har även spelarna tröttnat på parodin

– De uppför sig ärligt talat som fans. En av domarna snackade med mig under matchen och sa att han behövde en bra prestation från mig eftersom han har mig i sitt ”fantasy-lag”, sa Philadelphia Eagles LeSean McCoy efter matchen mot Baltimore Ravens.

Fantasy-spelen, där fansen får chansen att plocka ihop sina lag likt Sportbladets Dream Team-tävlingar, är mycket populära och prestigefyllda i USA.
– Jag är inte nödvändigtvis irriterad på ersättningsdomarna. Jag är irriterad på NFL för att de inte har kunnat hantera det här innan säsongen startade, säger New York Giants Justin Tuck till NFL.com.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN