Ogier dominerar - trots influensa

Publicerad:

SPORTBLADET

Fransmannen trodde inte ens han skulle kunna starta, men hittade kraften och vann före Hirvonen

Sebastian Ogier, Volkswagen, vann Portugals VM-rally.
Foto: AFP
Sebastian Ogier, Volkswagen, vann Portugals VM-rally.

Även om Sebastien Loeb har tagit ett kliv tillbaka är det en Sebastien som dominerar.

Ogier och Volkswagen vann även helgens VM-deltävling.

Alla goda ting tycks vara tre i alla fall för Sebastien Ogier. Han tog sin tredje seger för säsongen och han tog också sin tredje seger i Portugal. Till slut hade han 58,2 sekunders försprång till Fords Mikko Hirvonen och han är nu i överlägsen ledning av mästerskapet.

– Detta är en perfekt start på säsongen, men det var ett väldigt tufft rally, i måndags visste jag inte ens eftersom jag skulle kunna köra det eftersom jag var helt slut, säger fransmannen som har legat sjuk i influensa till motorsportmagazin.

Problem med koppling

Men han hann återhämta sig och trots att han hade problem med kopplingen på söndagen så vann han både rallyt och även powerstagen.

– När jag fick problem med kopplingen redan på den första sträckan så tänkte jag· ”okej Seb då är det över”, säger han och tackar sitt team för att de löste problemet så att han kunde fortsätta.

– Det var helt otroligt, vilken bergochdalbana det har varit. Jag är överlycklig för den här vinsten.

Hos Citroën var det däremot allt annat än glada miner, Mikko Hirvonen var tvåa, enormt besviken och frustrerad.

– Visst är andra plats alltid ett bra resultat, men jag måste erkänna att ha hade hoppats på att vara lite snabbare här, säger finländaren som tappade redan under fredagen när han hade valt fel set-up.

Trea i tävlingen var Jari-Matti Latvala, även han VW. Det gjorde att den tyska tillverkaren nu är i ledningen av konstruktörsmästerskapet.

Nästa deltävling avgörs i Argentina första helgen i maj.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN