Amerikansk fotboll

”Han är Svarta Jesus”

Av: 

Petter Westin

SPORTBLADET

Robert Griffin III ska lyfta ett lag och ena en stad

Washington trejdade till sig andravalet i årest draft och valde RG3.
Washington trejdade till sig andravalet i årest draft och valde RG3.

Flytta på dig, Obama.

Washingtons nya frälsare är en 22-årig quarterback.

– Jag försöker ena den här staden, säger Robert Griffin III.

Han har bara gjort elva matcher som proffs, men är redan ligans hetaste spelare. Matchtröjan toppar försäljningslistorna och experterna dreglar över hans fysik och spelsinne.

– Robert Griffin III är den mest värdefulla spelaren i hela NFL. Det är otroligt, jag har aldrig sett något liknande från en rookie, säger gamla mästarcoachen Jimmy Johnson.

Obama & Romney i reklam

Och ”RG3”-febern har nått ända upp i Vita Huset. Inför presidentvalet gjorde bittra rivalerna Barack Obama och Mitt Romney en gemensam reklamfilm.

– Det är tufft att ena den här staden kring någonting. Tro mig, jag vet. Men ”RG3” får det att se enkelt ut, sa president Obama.

– ”RG3” har inte varit i Washington speciellt länge, men han har redan skapat förändring. Han når ut till alla idrottsfans och förenar demokrater och republikaner, sa Romney.

Själv vill Washington Redskins nye spelfördelare inte prata politik offentligt.

– Alla vill att du ska välja sida. Men mitt jobb är att förena människor. Jag försöker ena det här laget, och ena den här staden, säger Robert Griffin III.

”Folk älskar honom”

Redskins har nått slutspel bara tre gånger de 19 senaste åren. Den gamla storklubben har avverkat 21 startande quarterbacks under den perioden. En hisnande siffra på en position där stabilitet och trygghet är A och O. Nu verkar det som att laget – och staden – äntligen har fått sin frälsare.

– Han är Svarta Jesus, säger lagkamraten Fred Davis.

– Ibland måste jag påminna mig själv om att jag inte är ett fan utan en lagkamrat. Han är Washingtons motsvarighet till Derek Jeter (basebollikon i New York). Folk älskar honom, säger Alfred Morris.

Natten mot tisdag ställs Robert Griffin III inför sitt tuffaste test hittills. Washington tar emot regerande Super Bowl-mästarna New York Giants i en match som Redskins måste vinna för att hålla slutspelsdrömmen vid liv.

– Kalla det vad ni vill – en slutspelsmatch, en utslagsmatch. Det spelar ingen roll för oss. Vi vet att vi måste gå ut och vinna, säger NFL:s nya superstjärna.

Källor: CSN Washington, Dallas News, ESPN, Fox Sports, NFL Network, Washington Post, Yahoo Sports.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Amerikansk fotboll

NFL