Lämnar WO i kvällens VM-match

Kap Verde får inte ihop lag mot Tyskland

Edmilson Araujo
Edmilson Araujo

Då har handbolls-VM fått sin första walk over-match.

Kap Verde lyckas inte skramla ihop ett lag i kväll på grund av corona.

Tyskland vinner matchen med 10–0.

Tjeckien, USA och Kap Verde var de tre mest coronadrabbade VM-lagen i handboll.

Tjeckien och USA valde att kasta in handduken redan innan de flög ner till Egypten och ersattes av Nordmakedonien och Schweiz.

Men Kap Verde valde att åka till VM trots att man fick lämna flera smittade spelare hemma.

På plats på VM spelade ögruppen väster om Afrika premiären i sitt första VM någonsin med 13 spelare (mot tillåtna 16) och förlorade som väntat mot Ungern med 34–27.

Skickas hem vid ny walk over

Sedan dess har fler spelare testat positivt (totalt ska man vara uppe i 13 nu) och till dagens match mot Tyskland lyckas man inte skramla ihop de tio spelare, varav en målvakt, som behövs och tvingas därför lämna walk over, meddelar man själva i ett pressmeddelande. Det internationella förbundet väntas bekräfta inom kort.

Därmed tilldöms tyskarna segern med 10–0.

Kap Verde får svårt att nå mellanrundan men det finns en tröstturnering i VM, kallad President’s cup, för alla lag som slutar som sist i sina grupper.

Men kan Kap Verde inte ställa upp med ett lag mot Uruguay på tisdag kommer man skickas hem från VM. Reglementet säger nämligen att om ett lag lämnar walk over två matcher i rad får man inte fortsätta spela i turneringen.

Å andra sidan: skulle man få ihop lag har man faktiskt en bra chans att slå svaga Uruguay och därmed ta sig till mellanrundan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.