Linn Svahn årets kvinnliga idrottare

Hon slog igenom med dunder och brak.

Nu prisas Linn Svahn, 21, som ”årets kvinnliga idrottare”.

– Det är en oerhört stor ära, säger hon i sitt tacktal.

Sprintdrottningen Linn Svahn utmanades av Isabelle Haak (volleyboll), Sandra Näslund (skicross) och Anna Wijk (innebandy).

– Det är en oerhört stor ära att bara vara nominerad, för det finns inget jag tycker är så häftigt som starka kvinnor. Starka kvinnor som gör stora idrottsprestationer, men också får sin röst hörd i samhället. Och just nu har jag lyxen att vara en del av ett gäng som jag skulle vilja påstå är världens bästa landslag, säger hon och hyllar sina lagkamrater i landslaget.

”Står alltid bakom mig”

Svahn lyfter också fram personerna runtomkring som stöttar henne.

– Trots att jag håller på med en individuell idrott så är inte det här priset enbart för mig, utan jag har oerhört många som jag vill tacka, som alltid står bakom mig och stöttar mig i vått och torrt. Mina nära och kära, men det största tacket vill jag rikta till min tränare Ola (Ravald) som alltid tror på mig, som både bromsar mig och får mig att bli både en bättre skidåkare och person, säger hon.

Hon fortsätter:

– Jag är inte så mycket för klyschor, men om det är något jag vill lägga till så är det att: Sätt höga mål och ha höga ambitioner – nästan lite för höga, läskigt höga – för då tror jag att man kan åstadkomma nästan vad som helst. Speciellt som kvinna. Då tror jag man kan bryta nya barriärer.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.