Herrarnas SM-final i bandy flyttas till påskafton

Damfinalen spelas som planerat

Herrarnas SM-final flyttas till påskafton.

Detta på grund av coronakaoset i ena semifinalen mellan Villa Lidköping och Sandviken.

– Som alla förstår så har detta varit ett komplext pussel att lägga, säger generalsekreteraren Pär Gustafsson förbundets hemsida.

Förbundet skriver på sin hemsida att på grund av coronakaoset i både Villa Lidköping och Sandviken, som tvingat båda klubbarna att pausa verksamheten, flyttas herrfinalen till påskafton 3 april.

Hur semifinalen är tänkt att genomföras är ännu inte beslutat.

Damfinalen mellan Villa Lidköping och Västerås spelas som planerat på lördagen 27 mars.

– Det känns oerhört kul att få visa upp Sveriges två bästa damlag på bästa sändningstid vilket ger finalen det fokus och den exponering den förtjänar. Det känns också tryggt att ge spelarna i herrlagen tillräcklig tid till återhämtning, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska bandyförbundet till hemsidan.

– Det är naturligtvis tråkigt att vi inte kan spela finalmatcherna på samma dag. Samtidigt är vi nöjda med att vi kommit till den här lösningen, säger ligachefen Per Selin till hemsidan.

AIK redan klara

Under måndagen blev AIK klara för sin första SM-final på herrsidan sedan 1931, då det blev SM-guld, efter att ha besegrat Edsbyn i semifinalen med 3–2 i matcher. AIK riskerar nu att bli utan sina ryska stjärnor Alan Dzhusoev och Alexandr Kim vars uppehållstillstånd går ut 31 mars.

– Vi är mycket hoppfulla att våra ryska spelare ska kunna vara med och arbetet med frågan pågår, säger AIK:s sportchef Jonas Galotta.

Finalen har redan senarelagts en vecka då grundserien behövde förlängas för att möjliggöra att säsongen kunde fullföljas tidigare i vår.

Villa Lidköping leder semifinalserien mot Sandviken med 2–1 efter att Sandviken tvingats lämna walk over i den tredje semifinalen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.