Vettel flirtar med Ferrari

SPORTBLADET

Sebastian Vettel och Fernando Alonso.

Är det Ferraris nya förarpar?

– Min dröm och mitt mål är att köra för Ferrari, säger världsmästaren.

Det är bara ett par veckor sedan Sebastian Vettel tog VM-titeln i F1 för Red Bull, men redan nu planerar han för framtiden.

En framtid som han hoppas finns i Italien.

Hos Ferrari.

– Ingen tvekan, min dröm och mitt mål är att köra för Ferrari, säger tysken till Bild am Sonntag.

– Det kan man absolut säga.

Ferraris teamchef Stefano Domeicali har redan tidigare talat i mycket positiva ordalag om Sebastian Vettel och sa så sent som för någon vecka sedan i tyska Sport Bild:

– Man ska aldrig säga aldrig.

För Ferrari vore det naturligtvis ett drömpar, den dubble världsmästaren Fernando Alonso och den nye världsmästaren Sebastian Vettel som bara är 23 år gammal. Det är också ett förarpar som Bernie Ecclestone länge velat se:

Kontrakt över 2012

– Han är Ferraris framtidsman, jag ser verkligen Sebastian hos Ferrari. Jag är lite förvånad över att de inte har skrivit kontrakt med honom redan, men jag är övertygad om att det blir så, sa F1-gurun redan 2009.

Sebastian Vettel har kontrakt med Red Bull över 2012.

– Jag skulle också gärna köra för Mercedes, det är också ett mytomspunnet märke. Den kraft och den utstrålning som de märkena har är helt enkelt fantastisk, säger Sebastian Vettel till Bams.

– Men just nu är jag väldigt lycklig hos Red Bull. Jag har två år kvar på kontraktet och vi har mycket som vi ska uträtta. Nästa år vill vi försvara titeln och det blir tillräckligt svårt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1