Göransson vann men Björk stod för showen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

GÖTEBORG. Richard Göransson tog chansen att hänga med Robert Dahlgren i toppen av STCC-serien.

Men det var uträknade Thed Björk som stal showen när han klättrade 13 placeringar på Göteborgsbanan - för att sen tvingas bryta tre varv före mål.

– Det var tydligen möjligt att köra om här också, säger han.

Foto: Scanpix

Uträknad i morse efter den våldsamma kraschen in i väggen under kvaltävlingen. Men mekanikerna i Flash Engineering lyckades mot alla odds lappa ihop bilen igen, och till dagens andra race stod Thed Björk åter på startlinjen, om än längst bak i fältet.

– Det var ju helt kört i morse, men med så mycket folk på läktarna på så vägrade vi att ge upp. Teamet gjorde ett fantastiskt jobb som fixade ihop bilen. Sen var det bara att köra, säger han.

Citybanan i Göteborg är extremt trång, och fram till dagens andra race så hade storpubliken (drygt 11 000 åskådare) bara fått se ett fåtal omkörningar.

Thed Björk skulle bjuda på desto fler. Precis som han gjorde i Karlskoga för två veckor sedan.

Efter tre varv var han på 15:e plats. Sen körde han förbi stallkompisen Janne Nilsson, och fortsatte klättra uppåt. På det 16:e varvet tryckte han sig fram till en sjundeplats.

Hade du koll på att du klättrat 12 placeringar?

– Nej, det hade jag ingen aning om. Det var jättekul att jag kunde köra förbi så många. Det var bara att titta efter luckor, och sen köra om så många jag kunde.

Upphämtningen fick ett abrupt slut på det 20:e varvet, när bilen helt lade av i en kurva. Vid nästa depåstopp tvingades Björk att bryta.

– Det var något som gick sönder bara, troligen något som fick sig en smäll redan i morse. Nu blir det kämpigt resten av säsongen, men kan jag bara börja vinna så finns det ingen anledning att ge upp serien, säger han.

Björk tappade 35 poäng på både Richard Göransson och Robert Dahlgren som vann varsitt race i går. Richard Göransson ligger nu på andraplats efter Volvoföraren.

– Det känns väldigt bra att ta lika många poäng som Dahlgren. Vi tappade inget i alla fall. Nu måste jag antingen börja köra ännu fortare, eller så får han börja göra misstag. Jag satsar på det förstnämnda, säger Richard Göransson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN