Lewis Hamiltons körstil får kritik

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Varnades i Malaysia –
i blåsväder på nytt

Lewis Hamilton får kritik igen.

Av sina förarkolleger.

– Ärligt trodde jag att han skulle slita sönder däcken på mig, säger Sebastian Vettel.

Foto: Goh Chai Hin, AFP
Lewis Hamilton har kört tufft, i Malaysia varnades han och nu är han i blåsväder igen.

Redan på väg in i depån var det tajt mellan Lewis Hamilton, McLaren och Sebastian Vettel, Red Bull och på väg ut var det minst lika tajt.

Detta gör att tävlingsledningen undersöker vad det var som hände.

– Jag vet inte, säger Lewis Hamilton.

”Fick hjulspinn”

– Som jag ser det var det helt okej. teamet släppte mig när det var tomt och jag fick lite hjulspinn, men det var ingenting. Sebastian pressade mig, men det var rättvist, säger Lewis Hamilton.

Det tycker inte Sebastian Vettel:

– Ärligt trodde jag att han kulle slita sönder däcken på mig, citeras Sebastian Vettel av Motorsport Magazin.

– Hamilton pressade även om han låg klart bakom mig. Man får gasa när man gått över linjen, men där fanns det inte plats för två bilar. Jag kan inte förstå varför han gasade och pressade mig. Det var bara tur att min bil inte skadades eller att jag fick punktering.

Varnad i Malaysia

Detta är bara en av gångerna den senaste veckan som Lewis Hamilton kritiserats hårt. Efter loppet i Malaysia påpekade förarkollegorna att han bytte linje vid ett antal tillfällen när han fajtades med Renaults Vitalij Petrov och det är inte tillåtet. Engelsmannen fick en varning av tävlingsledningen, men de andra förarna har nu påtalat att de vill att man ska få hårdare straff för liknande företeelser.

– Men jag tror inte på något straff den här gången, det var halt och båda förarna släpptes av sina team på samma gång, men vem vet, säger McLarens teamchef Martin Whitmarsh och han får medhåll av den trefaldige världsmästaren Niki Lauda.

– Ut ur depån var det en raceincident, däremot kan man granska hans körning in i depån, säger österrikaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1