Vinter-OS

Jämför guldet med ett kylskåp i Afrika

Av: 

Daniel Grefve

SPORTBLADET

Björn Ferry sköt bort sig

Foto: ANDREAS BARDELL

Det såg ut att kunna bli ett andra OS-guld.

Men två bommar på den sista skjutningen släckte drömmen om ett nytt.

Men trots det var han glad efter loppet – och jämförde sitt OS-guld med ett kylskåp i Afrika.

Björn Ferry sov dåligt och hade svårt att ladda om efter sitt jaktstartsguld vilket gjorde att distanstävlingen blev ett fiasko.

Men några sådana problem verkade han inte ha inför kvällens masstart.

Bommade i sista

Ferry var inför den sista skjutningen med i den fem man stora tätklungan. Men där inledde han med en bom, och när det blev ytterligare en bom så var guldchansen borta. Efter två straffrunder åkte han ut som sexa, 38 sekunder efter ledande Pavol Hurajt, Slovakien, och 22 sekunder bakom Christoph Sumann, Österrike.

När han gick i mål gjorde han det som tolva, 37.6 sekunder efter ryssen Evgeny Ustyugov som vann före fransmannen Martin Fourcade och trean Hurajt.

– Jag korkade in på sista varvet. Det är kokhett i dag, det funkade bra på distansen, men det känns som att jag skulle svimma, säger Ferry efter loppet till SVT.

”Som ett kylskåp i Afrika”

Men trots det var han alltså med i guldkampen ända fram till den sista skjutningen. Men där blev det alltså två bom.

– Jag sköt offensivt. Det kom lite snabbt det första skottet och där blev det alltså en bom, och så blev det en till. Det gick lite snabbt kanske. Men det kändes som att måste jag vinna så måste jag sätta en snabb nolla, säger Ferry, som trots allt inte var allt för missnöjd efter loppet.

– Jag har ju det där OS-guldet, så jag ska inte stå här och vara så jättebesviken ändå. Jag sa det till nån: ”Bor man i Afrika och får sitt första kylskåp, då är det liksom en jättestor skillnad i livet, men ett andra – okej, det är bra men det är inte helt nödvändigt, säger han till SVT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vinter-OS