”Zlatan skiter ju i galor...”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Zlatan nobbade Idrottsgalan i går. Han sa att han inte fick ledigt av Barcelona, sedan drog han till en fotbollsgala i Italien i stället.

– Det är tråkigare när man inte vill, än när man inte kan. Men vad fan, Zlatan skiter ju i landslag och fotbollsgalor..., säger galans vd Stephan Rimér.

Zlatan Ibrahimovic var en av galans största vinnare. Han fick flest Jerringprisröster av alla män, dessutom blev han utsedd till årets manliga idrottare. Ett pris som hämtades av skådespelaren Morgan Alling i Zlatans frånvaro.

Redan för en vecka sedan pratade Stephan Rimér med Zlatan Ibrahimovic. Då var svaret att han inte kunde komma, och det var inte Zlatans eget beslut:

– Det var ledningen i Barcelona som bestämt att han inte fick ledigt.

”Ledigt till slut ”

Precis som Fotbollsgalan i höstas blev det alltså en gala utan Zlatan. När Rimér i går fick veta att Zlatan fått ledigt och valt en annan gala var han mycket besviken:

– Om jag har uppfattat det här rätt fick han ledigt till slut och kunde alltså ha kommit till galan. Men i stället valde han att gå på den italienska.

– Men, vad fan, Zlatan skiter ju i landslag och fotbollsgalor. Det är inte mycket att göra.

Zlatan valde alltså att åka till sin gamla hemstad Milano. På den italienska fotbollsgalan fick han pris både som årets bästa spelare och årets bästa utländska spelare.

”Gav oss två, tre titlar”

Han hyllades samtidigt av presidenten i Inter, Massimo Moratti:

– Han gav oss två, tre titlar i klubben. Jag önskar honom all välgång i Barcelona förutom när de möter oss då.

Zlatan Ibrahimovic själv såg mycket nöjd ut när han tog emot priserna. Han berättade också om sitt nya liv i Spanien, och flörtade lite med den italienska publiken:

– Jag är lycklig i Barcelona. Men jag hade det bra här och saknar Italien, där jag har jag upplevt mycket under de senaste fem åren. Jag vann mycket här.

Publicerad: