Ford laddar för seger

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Grusrallyt passar Ford som har vunnit i Japan 2007 och 2008

Fordteamet satsar hårt för att kunna ta en ny seger i Japans grusrally.
Foto: Ford
Fordteamet satsar hårt för att kunna ta en ny seger i Japans grusrally.

Nästa anhalt för rally-VM är Japan, och efter ett par besvikelser är Ford taggade till tusen. Efter att ha vunnit deltävlingen både 2007 och 2008 vill Ford ha en ny seger i Hokkaido.

Mikko Hirvonen har haft en miserabel säsong, de två senaste deltävlingarna har han tvingats bryta och jakten på VM-titeln är i princip förstörd. Hirvonen ligger femma i VM-tabellen och även om Japans grusrally passar Fordföraren som vunnit här 2007 och 2008, varnar Hirvonen för att det kan bli en försiktig comeback på grusvägarna.

Brist på tävlingstempo

– Eftersom jag kraschade så tidigt i Finland så var det ett tag sedan jag körde på grus i tävlingstempo och shakedown i Japan är på asfalt. Det kommer nog att ta lite tid att hitta rytmen igen på den första sträckan, men det ska nog inte vara något problem. Jag borde ha fart för att slåss om segern, men mitt huvudmål är att avsluta året med några bra resultat, säger Mikko Hirvonen till wrc.com.

I början av säsongen var Hirvonens teamkamrat Jari-Matti Latvala den uttalade andreföraren, men under säsongen har han lyckats behålla jämnheten och ligger trea i VM-tabellen och är bäste Fordförare. Latvala är fortfarande nummer två i teamet, men självförtroendet är bra efter segern i Finland och fjärdeplatsen senast i Tyskland.

Latvala vill stå på pallen

– Sträckorna är snabba och även om det finns träd nära vägen så är det bra sikt i kurvorna. Jag föredrar snabba, flytande tävlingar som Nya Zeeland och Finland. Japan liknar de rallyna även om vägarna är smalare här. Jag vill slåss om en plats på pallen, Focusen är snabb på det här underlaget så en topp tre-plats är möjlig, säger Latvala till wrc.com.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally