”Jag tror inte att Woods slår Nicklaus rekord”

Av: Martin Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fem slag att ta in på en spelare som aldrig förlorat på Pebble Beach.

Tiger Woods har verkligen gjort ett storstilat US Open men han kommer inte att närma sig Jack Nicklaus majorrekord i natt heller.

Och jag tror aldrig att han kommer att nå The Golden Bears magiska 18 segrar.

Nu är ju nordirländaren Graeme McDowell också med i tävlingen, närmare bestämt på andra plats, men jag tror ändå att kampen kommer att stå mellan Tiger och Dustin Johnson. Möjligen kan Phil Mickelson blanda sig i men det blir tufft och det krävs en magisk rond av Lefty.

Dustin Johnson fyller 26 år på tisdag och han kan mycket väl fira som nybliven majorvinnare. Han har tre slag ner till McDowell, som heller aldrig vunnit en major, och fem slag ner till Tiger, som har vunnit 14 stycken.

Tiger vill inget hellre än att vinna.

Två år sen senaste majorsegern

Det är drygt två år sedan han vann sin senaste major, just US Open, på Torrey Pines och ska han någon gång lyckas nå Jack Nicklaus 18 majors så kan han inte stå och stampa hur länge som helst.

Han vet det.

Problemet är att i golf är mycket av konsten att kunna koppla bort känslorna. Vill man för mycket så minskar chansen radikalt att man lyckas. Det går inte att tvinga fram resultat även om just Tiger då och då faktiskt lyckats med detta.

Woods är i mina ögon den störste spelaren genom tiderna oavsett om han når Jack Nicklaus rekord. Konkurrensen är ofattbart mycket större nu än på 1970- och 80-talen och att ta 14 majors i detta klimatet motsvarar nästan 25 på Nicklaus tid.

Nu tror jag att nattens avslutning på Pebble Beach kan bli ganska avgörande för Woods majorspel framöver.

Vinner han i natt så kan han rida vidare stark och då är möjligheten stor att han kniper The Open av bara farten. Blir han tvåa i natt så kan det låsa sig ännu mer och bli en riktig måstetävling på St Andrews i slutet av juli.

Nu har jag ju redan avslöjat att jag tror att Dustin Johnson vinner. Hade de båda legat lika inför avslutningen hade jag bedömt chanserna som 60-40 till Tiger men som det är nu känns Dustin som en 80 procent favorit.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN