Seger – efter 669 dagars väntan

SPORTBLADET

Tränaren: "Jag trodde att jag hade fått epilepsi"

En lång väntan är över. En väldigt lång väntan.

Eller vad sägs om 669 dagar?

Så länge sedan var det Katrineholm vann en seriematch – men i kväll kom till slut den efterlängtade segern.

– Efter första halvlek trodde jag att jag hade fått epilepsi. Jag tuggade fradga när jag fick in i omklädningsrummet, säger tränaren Roger ”Gubben” Carlsson till Katrineholm-Kuriren.

Det har varit en tuff och frustrerande tid för Katrineholms bandylag.

Inte sedan den 7:e februari 2009 hade laget mäktat med en seger – tills i kväll. Då lyckades man äntligen vinna när man besegrade Rättvik med 6–2.

– Det kändes som en lättnad, vi har haft en press på oss själva att få fram segrar och när man inte lyckas blir man frustrerad, säger Katrineholms Mårten Andersson till svenskbandy.se.

En poäng i fjol

Förra året spelade laget i elitserien och det blev en förlustrik historia. Endast en poäng lyckades man ta på hela säsongen.

Inte har det blivit bättre av spel i allsvenskan denna säsong. Laget inledde med fyra förluster och en oavgjord till kvällens match.

Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

Vände underläge

– Otroligt skönt, men efter första halvlek trodde jag att jag hade fått epilepsi. Jag tuggade fradga när jag fick in i omklädningsrummet och sa några väl valda ord till spelarna, säger Roger ”Gubben” Carlsson till Katrineholm-Kuriren.

Laget låg nämligen under med 1–2 och sviten såg ut att vara på väg att förlängas.

Men tack vare fem mål kom den till sist – segern klubben har väntat på i 669 dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy