Tynander: Det är långt ifrån över

Publicerad:
Uppdaterad:

Tiger missade chansen att döda intresset för otrohetsskandalen

Klicka på bilden för en större version!
Foto: AP
Klicka på bilden för en större version!

AUGUSTA. Augusta National är golfvärldens vackraste teater.

Och visst bjuds det på skådespel.

Tiger Woods ursäkter saknade darr på underläppen och när showen inför media var över fick jag känslan att det inte alls är över.

Jag vet inte om det stämmer men det ryktas att det ska spelas golf på Augusta National. I väntan på att kolla det ryktet satt vi igår öga mot öga med Tiger Woods. Tillsammans med kollegorna Green och Klarström satt jag på första raden. Världsettan inledde med att torka svettpärlorna i pannan och jag tänkte att nu har han chansen. Torkar han även tårar så kommer vi att smälta och alla kommer att förlåta lögnerna och sveken, eller i alla fall låta bli att ställa de tuffaste frågorna.

För det var ju så att om Tiger Woods till slut gjort den ”Ulf Samuelsson i Nagano” som han borde ha visat upp redan i december, så skulle den breda massan förlåta en gång för alla.

– Jag hoppas han vinner. Det där med sexet är mest en mediagrej, sa servitrisen Janey när jag åt frukost utanför Columbia, South Carolina, på väg hit från flygplatsen.

Janey var inte det minsta sur på Woods svek mot familjen, efter otroheten mot bland annat porrstjärnor och prostituerade.

– Rika personer utsätts alltid för frestelser, sa hon.

Men de har även viljan att säga nej, sa jag och smakade på blaskkaffet.

Har gjort sig offentlig även privat

Att vi diskuterar Tiger Woods beteende utanför golfbanan bottnar i att han valt att göra sig offentligt även privat. Han har inte gått några allvarliga brott men på hemsidan skriver han om familjevärderingar, han har sponsorer riktade mot familjer och han tjänar miljardbelopp på det. Men om den bilden av Woods inte håller, om det finns sprickor i fasaden, så måste det berättas. Och där är vi nu.

Tiger Woods var samlad och gjorde inget utfall mot journalisterna, och var aldrig upprörd. Istället valde han upprepade gånger att bjuda på ursäkter, både till sig, familjen, Elins familj, spelarkollegor och alla möjliga som kanske känner sig träffade.

Hur ser framtiden då ut? Familjesituationen, tiden och resultaten på golfbanan lär styra det.

Men trots att han var lugn och nästan artig fick jag en känsla av att han inte alltid menade det han sa. Det blev ett par undvikande svar som aldrig utvecklades.

Svaren lät intränade

Det märkligaste var att han erkände att han först vid rehabiliteringen fick insikt, först i januari förstod han att han skadat sin familj. Men jag vet inte vad som är värst; att han inte insåg det tidigare eller att det just då lät som han rabblade intränade meningar för oss.

Och kan ni tänka er. Woods sa att livet faktiskt inte var speciellt kul under den där tiden när han svek sin familj. Jaså? Men en dyrbar vana med kvinnor som kostade honom ett högt pris blev det.

Jag ville veta vad som hände vid bilolyckan, men det viftade han bort. Jag ville veta vilken typ av rehab han genomgår, med det tyckte han var för personligt.

Däremot utvecklades hur många kramar han fått av andra spelare och hur publiken verkligen värmde hans hjärta under första inspelningsvarvet. Och nu ska han bli en bättre man.

Yada yada. Presskonferensen blev en liten besvikelse.

Jag såg inga fler svettpärlor. Han torkade varken pannan eller kinderna, han visade inga tecken på nervositet eller oro. Istället skrattade han vid ett par tillfällen och klev ner från mötet med media med ett hurtigt:

– Thanks guys!

Helt oberörd.

Jag tror inte den här storyn är över än på flera månader, kanske längre. Tiger Woods hade chansen att ta död på intresset kring hans svek och lögner genom att gråta ut – men gjorde det inte.

Ska vi gissa att det publiceras nya mess eller kanske rent av nakenbilder, lagom till första utslaget på torsdag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN