Se amatören sno proffset på 1 miljon

SPORTBLADET

Penionären Bob gör alla fel – vinner ändå

Han spelade fel hand från fel position.

Men den pensionerade busschauffören Bob Ferdinand hade all världens tur på sin sida och lyckades sno proffset Bertrand "ElkY" Grosspelier på en miljon kronor i en enda pott.

Potten, som du kan se åtta minuter in i klippet här intill, är från pokerprogrammet "The Big Game" där en amatör varje vecka får chansen att mäta sig med fem fullblodsproffs vid pokerbordet. Amatören sponsras med 100 000 dollar, 700 000 kronor, och får behålla alla pengar som överstiger den summan.

Den senaste veckan har amatören Bob Ferdinand, pensionerad busschaufför från Massachusetts, utmanat spelare som Phil Hellmuth och Bertrand "ElkY" Grosspeiler. Och det är i en pott mot den sistnämnde som Bob Ferdinand gör allt fel, men ändå blir överöst med guld.

Träffar triss

Han synar "ElkY:s" höjning ur position med fem, fyra och träffar par i fyror på floppen. "ElkY" höjer igen, Bob Ferdinand synar.

På turn kommer ytterligare en fyra. Bob Ferdinand har träffat triss. Bertrand Grosspeliers alla fortsatta försök att skrämma bort Bob Ferdinand misslyckas och amatören tar hem jättepotten som till slut landar på 149 200 dollar, en miljon kronor.

Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker