Loeb: ”Det här blir inget enkelt rally”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ökenrallyt i Jordanien
är krävande även för världsmästaren

1 av 2 | Foto: AP
Sébastien Loeb vann i Mexiko för fjärde gången. Det blir inte lika lätt att ta hem segern i Jordanien.

Sex mästerskapsguld och 55 VM-segrar.

Men Sébastien Loeb jagar vidare i Jordanien.

– Men det blir inte enkelt, säger legendaren.

Rally-VM är i Jordanien för årets tredje deltävling. Den regerande mästaren Sébastien Loeb, Citroën leder VM med sex poäng före Fords Mikko Hirvonen och det var de båda som slogs om guldet redan förra säsongen.

I år har de vunnit ett lopp var, finländaren vinterrallyt i Sverige och fransmannen i Mexiko.

– Vi dominerade i Mexiko, men vi får inte luta oss tillbaka. Vi vet att våra konkurrenter kommer att vara i toppform till nästa lopp, säger Sébastien Loeb.

Inte lätt i öknen

– Ytterligare en seger skulle naturligtvis ge oss en skjuts framåt, men det blir inget enkelt rally. Specialsträckorna kör vi mitt i öknen, det finns inga markeringar alls och vi kör ofta blint. Då är det lätt att man rammar en stor klippa som ligger i utkanten av den route vi ska köra. Vi måste vara enormt noggranna när vi skriver våra noter.

I Jordanien måste han även se upp med sin Citroënkollega Daniel Sordo som var tvåa i BVM-premiären för två år sedan.

Men kartläsaren Tina Thörner, som själv kört mycket i mellanösten och även kört tillsammans med Nasser Al-Attiyah, tror ändå att det blir precis som vanligt.

Hirvonen kan glänsa

– Jag tror inte att det är stå stor skillnad mot vad vi brukar se, det kommer att vara lika jämnt och spännande som vanligt, men kanske är Mikko Hirvonen extra sugen nu när det gick som det gick i Mexiko, säger hon.

– Men jag tror att namn som inte brukar finnas med så högt upp kommer att göra det den här gången, Nasser Al-Attiyah känner ju till förhållandena bra precis som Khalid Al Qassimi.

Den sistnämnde kommer dock inte att köra en Ford Focus WRC i Jordanien utan han satsar på att köra en Ford Fiesta S2000 eftersom tävlingen ingår i mellanöstens MERC och efter de första båda tävlingarna har han chans på en seger i mästerskapet. Han delar ledningen med titelförsvararen Nasser Al-Attiyah.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally