Äntligen fick Schumi vinna på hemmaplan

SPORTBLADET

Jag tackar Gud att han gav mig den här chansen

HOCKENHEIM

Klar VM-titel fick inte Michael Schumacher att släppa gasen. Tog sin 62:a Grand Prix-seger och första någonsin för Ferrari i sitt hemlands Grand Prix på tyska Hockenheim-banan. Klart rörd eftter segern säger den 33-årige tysken:

- Det här har inte hänt tidigare under de sju år jag kört för Ferrari. Vi har uppnått så mycket, men att vinna i Tyskland är fantastiskt och jag tackar Gud att han gav mig den chansen.

Foto: REUTERS
SKÅL, BRODER Michael (till vänster) och trean Ralf Schumacher släcker törsten efter Tysklands GP.

100.000-tals hemmafans i extas, de har tidigare bara sett honom vinna en gång på Hockenheim, för Benetton 1995. Men Michael Schumachers dröm gick inte till fullo i uppfyllelse.

-Synd om min bror Ralf, det skulle varit två Schumacher högst upp. Jag hoppas vi får en ny chans.

I första halvan av loppet jagades storebror Michael av Ralf Schumacher.

- Vi hade en tuff fight, som jag tror fansen gillade.

De tyska fansens jubel över segern betyder mycket för Michael Schumacher.

- Man känner fansens spänning. Det är något verkligen speciellt att komma in i stadion och fira tillsammans med dem. Det är underbart att se deras känslor.

Ledde från start till mål

Schumacher gjorde en kanonstart från pole position, hans första i Tysklands Grand Prix. Ledde därefter från start till mål. Men hade liksom många andra förare porblem med värmen.

- Värmen slet hårt på däcken, vilket gjorde att tidvis var det en hård fight.

Trots att Michael Schumacher redan säkrat årets VM-titel bevisade han i Tysklands Grand Prix att han fortfarande är lika hungrig att vinna.

- Jag är inte förvånad.Vi vet alla att titeln inte förändrade hans segervilja. Han älskar att tävla och ger aldrig upp, säger teamets tekniske chef Ross Brawn.

Tysklands Grand Prix var Michael Schumachers nionde Grand Prix-seger i år på tolv starter. Segern gör att han tog ytterligare ett steg mot ännu ett nytt historiskt rekord. En seger till i år och Michael Schumacher är innehavare av 'flest segrar under en säsong'. Noterbart är att Schumacher tagit poäng i varje lopp sedan Tysklands GP för ett år sedan.

Ladda upp med familjen

- Som jag ser det nu, försöker jag vinna i stället för att förlora, det är mitt mål.

Tre veckors uppehåll till nästa Grand Prix-tävling. Michael Schumacher skall ladda batterierna tillsammans med familjen.

- Jag ser framemot säsongavslutningen och nya fighter.

Tvåa i mål Juan Pablo Montoya som inledningsvis hade en våldsam fight med Kimi Räikkönen. Fick sin andra plats genom tur.

- Hade pole position i fem lopp i rad men först nu när jag missade pole fungerade allt.

Ralf Schumacher trea och mycket besviken. Allt gick fel, hindrad av långsam förare vid första depåstoppet, fyra varv från mål fick han göra ett extra depåstopp, en säkerhetsåtgärd för att motorn skulle hålla i mål. Inledningsvis låg han på en säker andra plats.

- Vi har haft sämre tävlingar, tvåa och trea är inte så dumt.

Ferraris Rubens Barrichello tappade en säker tredje plats genom problem i samband med hans andra depåstopp. Slutade nu fyra före David Coulthard. Finländaren Kimi Räikkönen som ledde senast i Frankrike låg inledningsvis femma men drabbades av däckexplosition. Bröt senare fem varv från mål.

När fem deltävlingar återstår toppar Michael Schumacher med 106 poäng. Tvåa Juan-Pablo Montoya på 40 poäng före Ralf Schumacher, Barrichello och Coulthard. De fyra skiljs av bara åtta poäng

Sven Berggren

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport