Anger fixade bonus än en gång

SPORTBLADET

Brynäs vann nytt straffdrama

JÖNKÖPING

I torsdags vann Brynäs mot Leksand på straffar. Den spelare som avgjorde då med sin straff var Niklas Anger.

På lördagen var det åter dags för ett straffdrama när Brynäs spelade borta mot HV 71 - även den här gången var det Anger som avgjorde.

- Härligt. Om vi slår Timrå på tisdag så tror jag att vi klarar av att hänga kvar och gå förbi Malmö, sade Niklas Anger efter 3-2-segern.

För dramatiken kring både slutspelsstrecket och det streck som betyder allsvenskt spel för att klara nytt kontrakt är stor nu och både HV 71 och Brynäs är inblandade vid de olika strecken.

- Vi är för dåliga på att göra mål nu, skapar också för lite chanser, sade Harald Lückner, HV 71:s tränare.

För HV har det varit motigt en längre tid och nu är jönköpingslaget bara tre poäng från att missa en slutspelsplats.

- Det gäller att jobba vidare och försöka komma ur det här, sade Lückner.

Det märktes på båda lagen att matchen betydde väldigt mycket och som helhet var det ingen bra tillställning som publiken fick se. Den inledande perioden som blev mållös höll låg elitserieklass.

"Skönt med utdelning"

Det var inte förrän mitten av den andra perioden som matchen tände till lite och det första målet gjorde HV 71. Jouni Loponen kunde skjuta 1-0 från sin backposition i power play.

Brynäs veteranback Tommy Sjödin replikerade dock snabbt då han gjorde 1-1 lite senare efter ett svagt försvarsspel av hemmalaget.

Innan mittenperioden var slut tog HV 71 åter ledningen och på nytt genom ett mål i numerärt överläge. Björn Melin kunde slå in returen från Johan Asplund i Brynäsmålet sedan backen Per Gustafsson skjutit.

- Men vi bestämde oss för att kriga på och det var skönt att det gav resultat, sade Gunnar Persson, Brynäs tränare.

Asplund var strålande

För efter en snabb kontring iscensatt av Ove Molin kunde Kyösti Karjalainen trycka in pucken bakom Stefan Liv. Därmed blev det förlängning och bästa möjligheten där hade Jani Hassinen i HV 71 när han fick ett friläge i slutsekunderna men Johan Asplund räddade.

HV 71 har ett svagt straffacit i serien och det blev ännu sämre nu. Till slut kunde Niklas Anger avgöra för gästerna.

- Så länge vi har chansen så skall vi försöka ta den och visst är det ett välregisserat drama mellan oss och Malmö, sade Gunnar Persson.

I HV 71 var Per Gustafsson bäste back. Anders Huusko och Mattias Remstam gjorde ett gott dagsverke bland anfallarna.

Johan Asplund gjorde en stormatch i Brynäs mål. Tommy Sjödin var främst bland försvararna. Även veteraner som Ove Molin och Kyösti Karjalainen var duktiga i anfallet. En ung spelare som också gladde i Brynäs var 18-årige Nicklas Danielsson.

TT