”Bella” Gulldén kan bli bäst i världen

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Isabelle Gulldén, 28, var med och ledde Sverige till lagets bästa VM-placering någonsin.

Nu kan hon bli utsedd till världens bästa handbollspelare.

Gulldén är hjärnan bakom spelet i både klubblaget och landslaget”, skriver Internationella handbollsförbundet på sin hemsida.

Isabelle Gulldén, 28, var en av Sveriges bästa spelare när laget tog sig till semifinal i handbolls-VM i december.

Spelmotorn ledde laget till gruppseger, men stoppades effektivt i semin mot Frankrike innan hon blev målbäst i bronsmatchen mot Nederländerna.

– Jag tycker att vi tagit jättestort kliv på bara ett år. Jag tror att vi kommer att se ett ännu bättre Sverige framöver för den här semifinalplatsen har betytt mycket. Nu vet man hur det känns och vill vara där igen, sa Gulldén till Sportbladet efter att ha lett laget till den bästa VM-placeringen någonsin.

Nu kommer belöningen.

Omröstningen pågår

Gulldén är än en gång nominerad till priset som världens bästa spelare av Internationella handbollsförbundet (IHF).

28-åringen från Partille har, förutom framgångarna med landslaget, också varit en viktig kugge i klubblaget CSK Bukarest, som just nu toppar sin grupp i Champions League, och är nu en av fem spelare som kan få ta emot den prestigefyllda utmärkelsen.

Gulldén är hjärnan bakom spelet i både CL-giganten Bukarest och det svenska landslaget. Spelmotorn ledde bland annat Sverige till deras bästa resultat någonsin i VM”, skriver IHF på sin hemsida.

Omröstningen pågår till den 20 februari och hittas HÄR.

Svenska handbollsdamerna som gjort flest landskamper 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM