Mullsjö AIS

Tvingas sluta – efter sju knäoperationer

avMartin Tolén

"Skadade knät som varit friskt – då gick luften ur mig"

Foto: Foto: Bildbyrån
Anton Lindqvist tvingas sluta.

Mullsjö-målvakten Anton Lindqvist lägger av.

Endast 27 år gammal tvingas han sluta på grund av skador. Sju operationer i vänster knä följdes upp av en ny skada på det högra knät i förra veckan vilket avslutar karriären.

"Då gick luften ur mig", skriver målvakten på Instagram.

Mullsjö AIS tvingas leta ny målvakt.

Anledningen är att 27-årige Anton Lindqvist tvingas avsluta karriären på grund av skadeproblem.

Har opererats sju gånger

De senaste åren har målvakten tvingats till sju operationer i sitt vänsterknä och när han nu äntligen fått ordning på det vänstra knät gick i stället hans högerknä sönder i förra veckan.

Den skadan sätter stopp för fortsatt SSL-spel.

"Nu tvingas jag lägga av med innebandyn pga mina knän. Efter 7 operationer på mitt vänster knä så blev det bra. Men i förra veckan skadade jag även mitt andra knä som har varit friskt och då gick luften ur mig", skriver målvakten på Instagram.

"Får en tår i ögat"

Lindqvist fostrades i Mullsjö och kom tillbaka till klubben säsongen 2008/2009. Sedan dess har han varit klubben trogen, med undantag för en säsong i Norge, innan han nu tvingas lägga av.

Föreningen hoppas nu kunna hjälpa till med att hitta en annan lösning för 27-åringen.

– Det är inte ofta jag blir speciellt känslig när det gäller innebandy. Men när man ser hur mycket tid Anton lagt ner på rehabilitering och när sen detta händer just när man återigen börjar se hans fulla kapacitet, då får jag faktiskt en tår i ögat, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM