Uppsala sänkte topplaget Borås

avMalin Wahlberg

”Alla tvekar på oss hela tiden”

Foto: Bildbyrån
Alexander Lindqvist.

Borås Basket gör succé i Europe Cup – men mot Uppsala tog det stopp.

Hemmalaget vann efter att landslagsspelarna och rookien levererat.

– Jätteskönt, framför allt eftersom alla tvekar på oss hela tiden, säger Alexander Lindqvist.

Borås Basket har tagit två raka segrar i Europe Cup och hade bara förlorat en match i basketligan. Men mot Uppsala bröts segersviten.

Hemmalaget kopplade greppet direkt. Ledda av landslagsspelarna Jonathan Person och Alexander Lindqvist kunde Uppsala gå ifrån till 47-33 i halvtid.

I den sista perioden klev rookien Anes Zekovic fram med åtta viktiga poäng och Borås åkte till slut på förlust med 88-78.

– Vi spelade bra. Vi får stopp på deras snabba uppspel och lyckas sakta ner dem väldigt bra. De är lite off i dag och missade ganska mycket enkelt, men det är vi som kontrollerar matchen och för den dit vi vill, säger Lindqvist.

Har blivit pappa

24-åringen, som blev pappa för några veckor sedan, tyckte att det var extra skönt att segern kom mot topplaget Borås.

– Jätteskönt, framför allt eftersom alla tvekar på oss hela tiden för att vi är helt svenskt och hit och dit. Vi vet att vi kan spela med allihopa. Jag tycker att det ser riktigt bra ut för oss, säger han.
Uppsala var i final i fjol men föll mot Södertälke Kings. Den här säsongen har det blivit fyra vinster och lika många förluster.

■ ■ ■

Södertälje passade på att dra ifrån i toppen efter Borås förlust. Serieledarna hade inga problem att besegra Jämtland på bortaplan med 81-61 och tog åttonde raka. Skyler Bowlin var poängbäst i Kings med 15 poäng och Södertälje leder nu ligan sex poäng före Borås som dock har en match mindre spelad.

ARTIKELN HANDLAR OM