Här lurar Foppa ett gäng griniga gubbar

Legendaren förvandlas till ’Kent från Husum’

Går det att slänga ut Peter Forsberg på en hockeyis och att ingen känner igen legendaren?

Hockeystudion testade.

Svaret blev intressant.

– Det var ingen som pratade med mig eller passade till mig. Det var ovant, säger Forsberg om experimentet.

På med smink.

Mörka linser.

Peruk.

Hjälm med galler.

Peter Forsberg förvandlades till ”Kent från Husum” och tjatade in sig att få vara med på en tryout med Huddinges veteranlag – ett gäng charmiga och griniga medelålders gubbar som inte är överförtjust att nyförvärv käkar viktig istid.

Speciellt inte de som knappt kan åka skridskor.

”Skulle vara usel”

Givetvis var allt rejält förberett med två mullvader, Jörgen Stålnacke och Palle Liukkonen. Huddinge- hallen var preparerad med tv-kameror och mikrofoner. Ingen i gubbgänget anade något speciellt eftersom det bara var mediaskolan som tränade på att filma matcher.

Ett klassiskt ”prank” där ingen kände igen en av våra största hockeyspelare genom tiderna.

– Upplägget var att jag skulle vara usel till en början. Jag hörde att gubbarna gnällde på mig att jag var loj. Det var ganska skönt faktiskt att bara åka omkring och aldrig få den där pucken. Så var det inte direkt när man var aktiv. Då fick jag pucken hela tiden, säger Forsberg och skrattar.

Han fick känna på hur det är att vara ny och anonym i ett gäng. Ingen pratade med ”Kent från Husum”.

– Jag försökte prata med några av killarna på bänken. Men de svarade knappt. De undrade nog vilken tok det var som kommit dit.

Givetvis hände det grejer på isen – efter ett tag.

Kent lärde sig snabbt att spela hockey och efter ett tag var det Foppa-show. Flipp-passningar genom hela zonerna, sköna finter och gubbgänget såg ut som telefonkiosker på isen.

”Fattade ingenting”

Fortfarande kände dock ingen igen legendaren.

– Jag fattade ingenting. Killen kunde ju lira. Någon sa att han påminde om Foppa, men jag hade fullt upp med att hålla ordning på skridskor och klubba att jag inte tänkte på det. När han tog av sig peruken så såg jag vem det var, säger Donne Halvardsson och ler åt kvällen i Huddinge.

Givetvis slutade allt bra.

För Kent.

För gubbarna.

Ett minne för livet som förevigades med att Peter Forsberg tog en selfie med gänget.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN