”Målet är att vinna titeln”

Eriksson förhoppningsfull inför premiären i Barcelona

Jimmy Eriksson satstar mot F1.
Jimmy Eriksson satstar mot F1.

BARCELONA. Målet är en plats i F1.

För att drömmen ska leva vidare måste Jimmy Eriksson vinna GP3.

– Det är väldigt viktigt för min framtid att jag lyckas i år, säger han.

Förra året var Jimmy Eriksson från Tomelilla med och slogs om titeln i GP3 under halva säsongen, men det slutade med två segrar och en fjärdeplats i mästerskapet. I år är han kvar i samma team, Koiranen GP och har siktet högre ställt.

– Målet är att vinna mästerskapet i år. Förra året hade jag ett par skithelger under mitten av säsongen och det gjorde att jag tappade lite, säger han.

– Men nu känns det bra, det är ett stabilt team och det fungerade bra förra året och vi har en bra grund att stå på. Jag har kvar all data från förra säsongen och testerna har fungerat enligt planen. Jag är förhoppningsfull.

Mästare till F1

Serien kör på samma banor som F1 och två av mästerskapssegrarna, Valtteri Bottas och Daniil Kvyat har gått vidare till kungaklassen.

– Det är väldigt viktigt för min framtid att jag lyckas i år. Det är mitt tredje år i mästerskapet, även om det känns som det andra för mig eftersom det var så struligt under det första året, men jag kan inte köra fler år i GP3. vinner jag mästerskapet öppnas det många dörrar inför framtiden och jag siktar ju på F1, säger han.

– Jag är medveten om att det är väldigt tufft att ta sig dit och det har inte blivit enklare, men jag ska ge allt för att skapa så bra förutsättningar som möjligt. Jag har inte heller åldern på min sida längre, jag är 24 och ska jag klättra så måste jag leverera i år.

I morgon startar säsongen i Barcelona, det är två race per tävlingshelg och i år har reglementet förändrats och racen är tio minuter längre.

– Att ta hand om däcken blir absolut avgörande, säger Jimmy Eriksson.

– Loppen är längre och däcken skörare. Då gäller det att verkligen kunna ta hand om den.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.