Djurgården förstärker på mittfältet

avAlma Yttergren

SPORTBLADET

Moon:" Ett väldigt bra steg i min utveckling"

Foto: BILDBYRÅN
Seon-Min Moon.

Djurgården förstärker på mittfältet.

Det är Östersunds succéman Seon-Min Moon, 23, som tar klivet upp i allsvenskan.

– Det känns fantastiskt att få komma till ett allsvenskt topplag, säger han i ett pressmeddelande.

Östersund har gått som tåget i superettan och ligger på en andraplats i tabellen. En viktig orsak till framgången är 23-årige Seon-Min Moon.

Idag blev det klart att sydkoreanen avslutar säsongen i ett annat  succélag, nämligen Djurgården.

Efter Haris Radetinac långtiddsskada och försäljningen av Martin Broberg, behövde klubben fylla på med spelare.

– Jag är väldigt glad att Östersund och Djurgården kom överens. Det känns fantastiskt att få komma till ett allsvenskt topplag och jag har hört mycket gott om Djurgården och Tele2 Arena där jag ser fram emot att få spela. Det här är ett väldigt bra nästa steg i min utveckling, säger Seon-Min Moon.

Konkurerar om en plats på yttermittfältet

Den högerfotade mittfältaren kom till Östersund från Nike Academy 2012, och beskrivs som bollsäker och kvick. I superettan har han spelat på samtliga mittfältspositioner, men i Djurgården kommer han främst att konkurrera om en plats på yttermittfältet.

– Det råder inget tvivel om att det är en duktig fotbollsspelare Jag är jättenöjd att det löste sig snabbt. Vi lyckades med vårt förstaval, en spelare som vi tittat på redan tidigare inför säsongen 2016, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

Avtalet sträcker sig säsongen ut

Avtalet mellan Östersund och Djurgården gäller säsongen ut med en köpoption. Mittfältaren kommer förmodligen att vara spelaklar till matchen mot Häcken den 1 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM