OS-femman död efter hjärtattack

SPORTBLADET

Franske triathleten Laurent Vidal avled natten mot tisdag

1 av 2 | Foto: Laurent Vidal.

Den franske triatleten Laurent Vidal har dött. Den franske olympiern har drabbats av en hjärtattack och avlidit i sömnen. Han lämnar sambon och triahtlonstjärnan Andrea Hewitt efter sig.

”Han var en stor mästare”, säger presidenten Francois Hollande.

Triathlonvärlden har förlorat en stjärna. Fransmannen Laurent Vidal drabbades natten mot tisdag av en hjärtattack och avled i sitt hem blott 31 år gammal, bekräftar det internationella triathlonförbundet. Triatleten var sambo med den nyazeeländska triatletstjärnan Andrea Hewitt. Dessutom var han hennes tränare och coachade fram henne till en andraplats i World Series i år.

OS-femma i London

Laurent Vidal har under karriären deltagit i två olympiska spel, OS i Peking 2008 och London 2012, där en femteplats i den sistnämnda spelen blev hans bästa notering. Triatleten som även blev trefaldig fransk mästare, drabbades i fjol av en hjärtattack under ett träningspass i simning och fördes då till sjukhus. Han återfick medvetandet men försattes i konstgjord koma på sjukhuset i två dagar. Händelsen tvingade honom att avsluta sin aktiva karriär och helt fokusera på tränaruppdraget till Andrea Hewitt.

Kondoleanser från presidenten

Nu sörjer triathlonvärlden förlusten av en framgångsrik triathlet.

Den franske presidenten Francois Hollande twittrade: "Laurent Vidal var en stor mästare. Jag framför mina kondoleanser till hans familj och fransk sport".

Vincent Luis, fransk triatlet, skriver följande: "Otroligt nyheter den här morgonen. Min vän Laurent Vidal har lämnat oss. Alla mina tankar går till Andrea och till Laurents familj".

ARTIKELN HANDLAR OM

Triathlon