Sveriges kvallycka slog tittarrekord

Av: Rasmus Hammarström

Publicerad:
Uppdaterad:

Ny rekordnotering för Kanal 5

2,2 miljoner såg matchen i går kväll. Hur många som såg detta firandet i studion efteråt är dock oklart.
Foto: ANDREAS HILLERGREN
2,2 miljoner såg matchen i går kväll. Hur många som såg detta firandet i studion efteråt är dock oklart.

Den svenska kvalframgången gav även fina resultat för Kanal 5.

Med en toppnotering på 2,2 miljoner tittare under andra halvlek slogs alla tiders tittarrekord för kanalen.

– Det här är ett bevis på sportens betydelse i dagens tv-landskap, säger Discovery Networks Swedens sportchef Emir Osmanbegovic.

Den första kvalmatchen mellan Sverige och Danmark på Friends arena gav goda resultat för Kanal 5. Med en notering på 1 615 000 tv-tittare slog kanalen årsbästa, vilket även var kanalens bästa tittarantal sedan 2013. Nu är däremot den noteringen ett minne blott. Tisdagskvällens kvaltriumf fick de svenska tv-tittarna att zappa över till Kanal 5 mer än någonsin tidigare.

Nytt tittarrekord

Enligt preliminära siffror från MMS tittade över två miljoner på matchen under större delar av den andra halvleken, med en toppnotering på 2,2 miljoner tittare. Matchen i sig gav ett genomsnitt på 1 945 000 tittare och därmed slogs den tidigare rekordnoteringen på 1 805 000 tittare från VM-kvalmatchen mot just Danmark 2009.

– Sportslig framgång, en stark sändning – och ett tittarrekord. Det var en magisk kväll i Köpenhamn på många sätt. Det här är ett bevis på sportens betydelse i dagens tv-landskap, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Network Sweden, i ett pressmeddelande.

Publicerad: