OS-medaljör leder Dakar

Al Attiyahs tredje seger - Seel hann inte till starten

Nasser Al Attiyah.
Nasser Al Attiyah.

Han har en seger i Dakar.

Han har tagit en OS-medalj.

Men Nasser Al Attiyah ger sig inte. Han jagar nästa seger i Dakar.

På den sjätte etappen av Dakarrallyt var det totalledaren Nasser Al Attiyah och Robby Gordon  som slogs om ledningen, men till slut var det Al Attiyah som var snabbast. Gordon föll tillbaka och var fyra i mål, slagen av Giniel de Villiers och fjolårsvinnare Nani Roma.

Utan en droppe svett

Al Attiyah tog därmed sin tredje etappseger och utökade sin ledning i tävlingen.

– Vann vi? Bra. Jag är rätt nöjd med detta, Vi gjorde ett bra jobb och det var en bra dag. Vi tryckte på lite i sanddynerna, men vi var väldigt försiktiga under inledningen av etappen eftersom det kan dölja sig svårigheter där, säger Al Attiyah i en kommentar efter målgång.

– Ärligt talat svettades jag ingenting i dag, men vi njöt av dagen och jobbar mot vårt mål.

Seel bröt

Annie Seel kom inte till start på den sjätte etappen, stallet han inte åtgärda problemet med växellådan innan start.

– Det var så många delar som gått sönder och så lite tid att reparera allt. Det är så tråkigt när vi har kämpat så hårt. Men Dakar är världens hårdaste tävling, man måste klara av alla moment. Vi har haft grym otur, men även lite tur ändå som kom vidare hit, men den sista biten tur saknades. "Dakar waits for no one"  - som de säger. Nu åkte vi ut, säger hon.

–Att vi ändå med mig som nybörjare klarade oss till topp 50, när två tredjedelar brutit redan inledningsvis, tar jag som en liten seger. Jag var här för att köra som team assistans och lära mig så mycket som möjligt. Det har jag verkligen gjort! Varje dag har innehållit "extra allt" av teknisk jävelskap, tuff körning, samt både fysisk och mental prövning.

Berglund snabb

I mc-klassen vann Helder Rodrigues, Honda, den 318 km långa etappen knappt före KTM:s Toby Price, men det påverkade inte totalställningen speciellt mycket. Joan Barreda Bort leder före Marc Coma.

Bäste svensk är Thomas Berglund som var 30:e man på etappen, han är 34:a totalt. Övriga två svenskar var inte bland de hundra främsta på etappen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.