”Visste att något fruktansvärt skulle hända”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Lagkamraterna tagna efter kraschen: ”Frös till is”

1 av 7

BEAVER CREEK. Ondrej Bank kraschade svårt i störtloppet under herrarnas superkombination.

Uppe på start stod chockade lagkamraterna och såg på.

– Vi är som bröder, jag frös till is och blev ledsen, säger Krystof Kryzl till Sportbladet.

Ondrej Bank var en av medaljfavoriterna i herrarnas superkombination och var på väg mot ett bra störtloppsåk. Då tappade tjecken skidan och kraschade i sista hoppet före mål.

Bank blev liggande medvetslös i sju minuter innan han återfick medvetandet och fördes till sjukhus. Uppe på start stod chockade lagkamrater.

– Det var fruktansvärt att starta efter olyckan. Speciellt eftersom jag såg den med egna ögon. Jag var rädd för det här störtloppet, det är det mest tekniska störtloppet jag någonsin kört. Jag är glad att jag kom ner. Men jag kunde inte tänka på något annat än Ondrej. Jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka snabbt, säger Martin Vrablik till Sportbladet.

”Jag frös till is”

Även Krystof Kryzl hade svårt att fokusera efter kraschen.

– Det var inte så lätt. Det här är inte normalt i skidåkning, men det händer. När det händer min kompis, som jag bor med, vi är som bröder... jag frös till is och blev ledsen, säger tjecken som fortfarande var tagen när Sportbladet träffade honom.

– Jag såg åket och såg att han tappade skidan innan hoppet. Jag visste att något fruktansvärt skulle hända så jag kollade bort, men det är galet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN