Handboll

Kan gå i konkurs - på grund av lekland

Av: 

Robert Rosén

SPORTBLADET

Tolv miljoner i skulder

Norska storlaget, Larvik HK, riskerar att gå i konkurs. Klubben har skulder på tolv miljoner norska kronor. En av orsakerna är ett lekland.

– Leklandssatsningen har ensam medfört en samlad förlust på sex miljoner kronor, säger Harald Graupen till Östlands-Posten som VG refererar till.

Larvik HK har vunnit den norska högstaligan för damer, GRUNDIGligaen, tio år i rad. Även i år ser det ut som att klubben kan plocka hem en mästerskapstitel. Detta då de leder ligan med sju poäng och har vunnit de 15 första matcherna i ligaspelet.

”Det var en felbedömning”

– Sportsligt sett är Larvik Handbollsklubb bland dem bästa i världen. Ekonomiskt däremot, är de en av världens sämsta, säger Harald Graupen till Östlands-Posten som VG refererar till.

Ekonomiexperten Graupen är inhyrd till klubben för att ordna finanserna.

En av orsakerna till storklubbens dåliga ekonomi är en felaktig satsning på ett lekland.

– Leklandssatsningen har ensam medfört en samlad förlust på sex miljoner kronor. I efterhand kan vi konstatera att det var en felbedömning, säger Harald Graupen.

Kan gå i konkurs den 20 februari

I onsdags kom siffrorna från 2014 och dessa visar att den norska klubben har ett underskott på närmare 9,8 miljoner norska kronor, ett negativt eget kapital på 11,6 miljoner kronor och en total skuld på 12 miljoner kronor.

Tidigare har VG skrivit att Larvik måste införskaffa fem miljoner norska kronor innan den 20 februari. Annars riskerar klubben att gå i konkurs.

Larvik HK har förutom segrarna hemma i Norge nått framgångar i Europa. Så sent som 2012/2013 nådde de final i Champions League, en turnering som de även vann två år tidigare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll