Alpint

”Tycker garanterat att det borde bli en OS-gren”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Efter bronset - nu vill svenskarna se lagtävlingen i OS

VAIL. Sverige tog första medaljen i VM efter ett brons i lagtävlingen.

Nu vill åkarna se disciplinen i OS 2018.

– Det är nytt, modernt och bra för Sverige, säger Maria Pietilä Holmner.

Sverige hade tre raka VM-medaljer i lagtävlingen. Senast i Schladming blev det ett silver. I Vail missade Sverige dock final med 13 hundradelar.

Sverige med Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn-Larsson, André Myhrer och Mattias Hargin i laget tog sig enkelt vidare till kvartsfinal efter 4-1 mot Tjeckien. Sedan väntade hemmanationen USA. Maria Pietilä Holmner förlorade sin match mot Mikaela Shiffrin, men resten av svenskarna vann och semifinalplatsen var säkrad.

Där blev Kanada dock för svåra och Sverige fick nöja sig med bronset efter seger mot Schweiz.

– Jättekul med medalj, men det känns som att vi hade lite mer. Det hade varit kul med en rematch mot Österrike, men en skön start på VM, säger André Myhrer.

”Bra för publiken”

Efter bronset vill svenskarna se lagtävlingen i OS 2018.

– Det är bra för idrotten, bra för publiken, bra för Sverige. Alla tycker att det är kul. Har man det som en återkommande tävling tror jag att det blir bättre status också. Parallell lyfter vår sport och det blir det här spänningsmomentet också. Jag tycker att det vore en supergrej. Det är nytt och modernt, säger Pietilä Holmner.

Hargin håller med.

– Jag tycker garanterat att det borde bli en OS-gren. Vi har inte så många discipliner så för oss betyder det jättemycket. Jag skulle kunna köra para det här individuellt också, då skulle man ha tre möjligheter. Ifall det blir en OS-gren blir det superseriöst så det vore jättekul, säger han.

”Kanske får lite bra nyheter...”

Och svenskarnas önskan kan bli verklighet. Det har förts diskussioner under en längre tid om lagtävlingen ska in även på OS-programmet och nu verkar det kunna bli verklighet till Pyeongchang.

– Vi diskuterar programmet för 2018 just nu. Ni kanske får lite bra nyheter inom de närmsta månaderna, säger internationella olympiska kommitténs president Thomas Bach.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint