Larsson vidare i US Open

SPORTBLADET

Två mäktiga vändningar.

Johanna Larsson, rankad 96:a, är klar för tredje omgången av US Open.

Den 26-åriga svenskan besegrade Sloane Stephens med 5-7, 6-4, 6-2.

– Det kändes bra inför matchen och nu känns det väldigt bra, försäkrar Johanna Larsson efter knallen.

Foto: GETTY

Johanna Larsson förlorade första set med 5-7 och när Sloane Stephens gick fram till 3-0 i andra såg matchen ut att vara över.Men då vaknade svenskan - och visade upp hela registret.

– Vid 0-3 kände jag att jag måste kliva in i banan och slå på lite bättre för att få henne att röra sig och sätta lite mer press. När jag fick det gick det väldigt bra, säger Johanna Larsson.

26-åringen vann fyra raka game och tog över kommandot. Stephens bröt tillbaka till 4-4, men Larsson svarade omgående och tog sedan hem setet med 6-4.

Larsson fick en jobbig start på det tredje setet. Den 24:e-rankade amerikanskan gick fram till 2-0, men återigen höjde Larsson sig och vände på setet.

”Aldrig ger vi upp”

Svenskan tog sex raka game och vann med 6-2 på Arthur Ashe Stadium.

– Jag är riktigt glad att jag vann och tog mig igenom matchen på det här sättet. Aldrig ger vi upp, som man brukar säga. Att få spela mot en hemmaspelare på världens största tennisarena är förstås jättekul. Att dessutom få vinna matchen betyder jättemycket, säger Johanna Larsson.

Bodentjejen, som är bosatt i Helsingborg, debuterade i US Open 2010 och blev då utslagen i första omgången. Historien upprepade sig 2011, 2012 och 2013.

”Ut och köra igen”

I måndags bröt hon trenden när hon besegrade Virginie Razzano, Frankrike, med 6-0, 6-0.

I tredje omgången väntar den tidigare världsettan Jelena Jankovic, som besegrade Tsvetana Pironkova.

– Vi har mötts tidigare och hon har någon seger mot mig (2-0 i inbördes möten). Det blir till att ladda om, sova, äta och ut och köra igen, säger Johanna Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis