Frölunda vann jämt toppmöte mot SAIK

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

SPORTBLADET

Det var jämt och tufft som vanligt när Frölunda i kväll vann med 4-3 efter förlängning hemma mot Skellefteå.

Stor matchhjälte blev Artturi Lehkonen som gjorde tre mål.

– Troligtvis kommer jag att sova som ett barn nu, sa han nöjt efter segern.

I går skrev lagkaptenen Joel Lundqvist på ett nytt treårskontrakt med sitt Frölunda. Han tackade direkt genom att göra tre assist i kväll mot Skellefteå. Men lagkamraten Artturi Lehkonen blev den som stal hjälterollen när han skickade in 4-3 i förlängningen och Frölunda gick segrade ur toppmatchen.

– Vi ger bort några enkla mål till Skellefteå men vi ska komma ihåg det som är positivt. Det känns skönt och vi vet vad Artturi kan och han är på uppgång. Jag tycker att vi jobbar bra i dag och när vi väl få fart på passningarna så ser det bra ut, säger Fröundas tränare Roger Rönnberg till C More.

Lundqvist tre assist i andra perioden

Skellefteå började annars matchen bäst och tog ledningen genom Andrew Calof. Sedan klev Joel Lundqvist och Artturi Lehkonen in i handlingen.

Lagkapten Lundqvist gjorde tre assist och Lehkonen stod för två mål när göteborgarna vände till 3-1 i den andra perioden.

Men som så många gånger förr kom Skellefteå tillbaka och både reducerade och kvitterade i den tredje perioden och matchen gick till förlängning.

Lehkonen avgjorde

Men till slut skulle Frölunda och kvällens stora man Artturi Lehkonen få sista ordet när han pangade in 4-3 med 22 sekunder kvar av förlängningen.

– Det var en bra dag för mig och jag fick en riktigt bra pass på sista målet och jag försökte bara att träffa målet. Troligtvis kommer jag att sova som ett barn nu, säger Artturi Lehkonen.

Skellefteås tränare Hans Wallson var trots allt rätt så nöjd trots förlusten.

– Vi är med från start i kväll vilket vi inte var senast, jag tycker att vi är bättre över sextio minuter men Frölunda är effektiva och det är bästa matchen som vi har gjort här nere. Prestationen är fantastisk egentligen.

Publicerad: