Längdskidor

Hur tänkte ni här egentligen, Falun?

Av: 

Per Bohman

SPORTBLADET

Arrangören har tagit fram en norsk (!) VM-mössa

Som om det inte räckte med den norska totaldominansen i skidspåret.
Nu får de extra draghjälp inför VM i februari.
Arrangörerna har tagit fram en norsk (!) mössa.

Norge har förnedrat Sverige i inledningen av skidsäsongen. Grannlandet i väster leder med 25-1 i pallplatser efter de första tävlingshelgerna. Norge väntas därför åka hem mängder av VM-guld när mästerskapet avgörs i Falun om två månader.

Och nu gör de svenska arrangörerna allt för att Norge ska känna sig hemma under tävlingarna. VM-arrangörerna har nämligen designat en särskild VM-mössa.
Hur den ser ut?

Norges färger?

Den stickade mössan går i rött, vitt och blått. Det gör den förvillande lik en norsk flagga. Mer än en svensk supporter, som inhandlar mössan, kommer därför se ut som om de hejar på Therese Johaug och Petter Northug snarare än Charlotte Kalla och Marcus Hellner under mästerskapet. VM:s kommunikationsansvarige Katarina Medveczky håller inte med om att mössan framstår som en norsk souvenir.

"Falu-rödfärg"

– Mössan följer den grafiska profilen som vi har för hela VM. Man har byggt mycket på det röda som har en tydlig lokal koppling med Falu-rödfärg, stugor, dalahästen och Falu koppargruva. Det är naturligt här uppe, säger hon till SVT Sport.

SVT: Men åkarna i spåret kanske uppfattar folk med mössan som norska fans?

– Jag tror inte det faktiskt. Åkarna brukar veta om arrangemangets färger. I Oslo-VM senast var de officiella färgerna exempelvis inte röd-blått utan svart-orange. Dessutom kommer alla volontärer till exempel ha vita mössor, dvs inte röd-blå, säger hon.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor