AIK tog 3 livsviktiga poäng – får 100 000

Lyfte från botten – Kovacs tilldelas Guldgallret

Robin Kovacs. Foto: BILDBYRÅN
Robin Kovacs. Foto: BILDBYRÅN

AIK genomgår ett ekonomiskt stålbad.
Men nu kommer glädjande nyheter för klubben: Först tre livsviktiga poäng borta mot Vita Hästen – sedan 100 000 kronor in i föreningen.
Robin Kovacs har röstats fram till Guldgallret vilket ger AIK det ekonomiska tillskottet.

AIK hockey har länge varit i ekonomisk kris.

I april i fjol var ett konkursbesked bara timmar bort, men då klev dåvarande vd:n Thomas Johansson in med tio miljoner kronor för att skulderna skulle kunna betalas.

Kaoset har fortsatt och en maktkamp har pågått inom föreningens hockeysektion. Bland annat fick Johansson lämna sin post i november.

Sedan beviljade också Den Svarta Massan ett lån och det akuta konkurshotet undanröjdes.

Men fortfarande finns det stora skulder – och nyligen har AIK Ishockey AB även lämnat in en rekonstruktionsansökan till Solna Tingsrätt.

Nu kommer dock glädjande nyheter.

"100 procent rätt"

Sportbladet kan avslöja att klubben får 100 000 kronor av Viasat eftersom talangen Robin Kovacs tilldelas Guldgallret – ett pris som delas ut av Hockeyallsvenskan i samarbete med Viasat Hockey till säsongens bästa junior.

– Robin har varit en av AIK:s bästa spelare under säsongen och är redan nu en av HockeyAllsvenskans vassaste målskyttar vilket är oerhört imponerande. Och då har han ytterligare en säsong som junior framför sig, säger Stefan Bengtsson, VD för hockeyallsvenskan.

– Hans framfart visar återigen att HockeyAllsvenskan är en bra miljö för unga spelare att utvecklas i. Det är sjätte året i rad med Guldgallret och det är alltid lika roligt att dela ut eftersom det premierar klubbar som satsar på sina juniorer, fortsätter han.

Per Nunstedt, sportchef Viasat:

– Det känns 100 procent rätt att just Robin Kovacs får stå som symbol när vi vill lyfta fram svensk hockeys talanger. Det är ren och skär underhållning att se Robin spela ishockey.

Jättedrama i botten

Efter det, för AIK:s del, positiva beskedet blev det också en lika nödvändig som livsviktig seger borta mot Vita Hästen.

Målvakten Robin Rahm höll nollan och målskyttarna blev Eric Norin och Christopher Bengtsson, båda målen i den tredje perioden.

Därmed nosar AIK på ett säkrat kontrakt i en bottenstrid som har utvecklat sig till ett jättedrama.

Fotnot: De 100 000 kronorna som klubben får för Kovacs pris går till AIK Ishockeyförening.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.