”Shit vilka sjuka grejer jag har varit med om”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Möt Jordan Larsson i en stor intervju i Fotbollsbibeln

1 av 4 | Foto: Anders Deros
FÖDD MED FOTBOLLEN Jordan Larsson har varit med om saker många bara kan drömma om.

HELSINGBORG. Född i Rotterdam och sedan uppvuxen i Glasgow, Barcelona och Helsingborg.

Jordan Larsson har under stora delar av sitt liv aldrig haft världsfotbollens stjärnor längre än ett stenkast bort.

– Nu efteråt tänker man ”shit vilka sjuka grejer jag varit med om”, säger den ödmjuke 17-åringen i en lång och öppen intervju i Fotbollsbibeln.

Jordan Larsson
Foto: Anders Deros
Jordan Larsson

Tänk dig att du är sju år gammal och står och lattjar lite boll efter din pappas träning. Givetvis inget konstigt med det, om nu inte din pappa var professionell fotbollsspelare i FC Barcelona, ditt bollplank för stunden din granne Giovanni van Bronckhorst och att världens just då bästa fotbollsspelare plötsligt stövlar förbi med sitt karateristiska leende och ber om att få vara med.

– Vi stod där och lattjade när Ronaldinho, då han var som allra bäst, kom och ville vara med. Det är såna sjuka grejer man varit med om. Det är så galet, alltså. Det går inte förklara hur galet det är, säger Jordan Larsson.

Träffade ofta de andra spelarma

Han skakar på huvudet och ler.

– Det är klart att jag förstod att pappa inte hade ett vanligt jobb, men det var ganska vanligt att jag träffade de andra spelarna. När jag nu tänker på hur sjukt det är jag träffat Ronaldinho och vad folk hade kunnat göra för att träffa honom. Hur mycket han betyder för fotbollen och att man fick hänga med honom... Shit, det är fantastiskt.

Har världens roligaste jobb

I dag har dock Jordan hunnit fylla 17 år och är själv en avlönad fotbollsspelare i Helsingborgs IF, som sin far före honom.

– Jag kan inte förställa mig att jobba med något annat än fotboll. Att få gå ut på planen, göra det roligaste som finns i hela världen och ändå få betalt för det. Det är en dröm, säger han.
 

■ ■ Läs den långa och personliga intervjun med Jordan Larsson – där han berättar om sin på alla sätt speciella uppväxt, sina egna mål och ambitioner och dessutom förklarar hur det egentligen är att ha sin pappa som tränare – i sin helhet i FOTBOLLSBIBELN som finns i butik från och med torsdagen den 26 mars.

Publicerad: