Chockbesked i somras – nu en oväntad hjälte

SPORTBLADET

Oskar Adler matchvinnare för Pixbo

I somras blev han diagnostiserad med reumatism – nu är han slutspelshjälte för Pixbo.

Oskar Adler visade klass mot Helsingborg.

– Jag tar varje chans jag kan få, säger målvakten efter 8-5-segern.  

På morgonen, innan avresan till Skåne, fick Pixbos reservkeeper Oskar Adler veta att han skulle stå kvartsfinalen mot Helsingborg eftersom landslagsmålvakten Jon Hedlund blivit sjuk.

I sin blott tredje start i år räddade 20-åringen två straffar och ledde sitt lag till en 8-5-seger, vilket också innebär att kvartsfinalserien är utjämnad till 2-2 i matcher.

– Det var en väldigt skön vinst. Jag kom in i stimmet från början med en straffräddning, och sedan rullade det på, säger Oskar Adler som gjorde slutspelsdebut.

– Ja, från start i alla fall. Jag försökte bara ta det som en vanlig match. Det är mentalt viktigt att det går bra i början, och det gjorde det.

Chockbesked

Annars har det varit en tung säsong för talangen, som efter sex SSL-starter förra säsongen i somras blev diagnostiserad med reumatism på grund av sina problem med lederna.

Han var borta hela hösten innan han kom tillbaka i januari.

– Jag har fått bukt med det nu, men hur framtiden ser ut vet jag inte. Så länge jag tar mina mediciner är det lugnt. Jag kan inte springa fullt ut, det är enda problemet, säger Adler.

– Det har varit en resa tillbaka, framförallt konditionsmässigt. Därför var det kul att få chansen och leverera nu. Jag tar varje chans jag kan få.

Hur ser du på konkurrensen med Jon Hedlund?

– Han är en av Sveriges bästa målvakter. Men jag tar det med ro, vi får se vad som händer framöver.

Pixbo fick även igång sina ifrågasatta offensiva spetsar i den fjärde kvartsfinalen. Martin Östholm (ett mål tidigare) och Patrik Malmström (noll mål tidigare) sköt tre respektive två mål i segermatchen.

­– Vi visade ett helt annat Pixbo nu än tidigare i matchserien. Mer jävlar anamma, mer hjärta. Den sista lilla gnistan som vi inte haft innan fanns där nu. Det var skönt för självförtroendet att sätta några mål, säger Martin Östholm som också hyllade Oskar Adler.

– Han gjorde det strålande. Vi i Pixbo vet hur bra han är, men nu fick han visa resten av innebandy-Sverige det också.

■ ■ ■

Linköping är första lag att avancera till semifinal efter att ha svept Warberg och tagit fyra raka. Det fjärde mötet stod länge och vägde, innan Linköping kunde ta en 6-4-seger efter bland annat två mål av Marcus Johansson.

■ ■ ■

Sirius orkade inte upprepa sin senaste hemmavinst mot Falun, utan föll med 3-6 och ligger nu under med 1-3 i matcher. Regerande mästarna Falun avgjorde i mittperioden där man gjorde tre mål på fyra minuter vilket betydde 4-1-ledning.

■ ■ ■

Damernas slutspel inleddes under torsdagen – och bjöd på en storskräll direkt då Dalen, som var åttonde och sista lag till slutspel, vann med 4-3 efter övertid mot serietvåan och guldaspiranten Rönnby. Sandra Larsson avgjorde.

I den andra kvartsfinalserien blev det samma resultat, men inom ordinarie tid, då Pixbo vann med 4-3 mot Djurgården sedan Sara Helin avgjort i sista perioden.

ARTIKELN HANDLAR OM