”Är rent ut sagt för jävligt att lyssna på”

Tennisexperten dömer ut stjärnornas läten

Caroline Wozniacki, 24, besegrade Maria Sharapova, 27, i åttondelsfinalen i US Open efter en spännande och välspelad tresetare.

Allt ackompanjerat av höga stönanden och vrål.

– Jag hoppas att WTA tar tag i det här på allvar, säger Eurosports tenniskommentator och expert Magnus Alsterback.

Magnus Alsterback.
Magnus Alsterback.

De kvinnliga tennisspelarnas stönanden och vrål på banan har varit ett återkommande diskussionsämne genom åren. US Open 2014 är inget undantag. Under stjärnmötet mellan Sharapova och Wozniacki gick decibelmätaren åter i taket, och framförallt världssexan Sharapova kritiserades hårt av Eurosports tenniskommentator och expert Magnus Alsterback.

– Det enda som är jobbigt med den här matchen är det här förbaskade gapandet och skrikandet när dom spelar, framförallt Sharapova. Jag hoppas att WTA tar tag i det här på allvar för att få bort det här stönandet, som inte är naturligt på något sätt, sade han i direktsändning.

Kritiserades för maskande

Senare under sändningen kommenterade Alsterback åter spelarnas vrålande efter inspel från tittarna.

– Jag håller med (tittare på twitter), jag tycker det är rent ut sagt för jävligt att lyssna på.

Även Sharapovas ”maskande” kritiserades under och efter matchen – av motståndaren Wozniacki.

– Hon (Sjarapova) tar en minut på sig inför förstaserven och sedan ytterligare en minut inför andraserven, ska Wozniacki ha sagt enligt New York Times tennisskribent Ben Rothenberg.

Wozniackis segersiffror skrevs till 6-4, 2-6, 6-2.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN