Tennis

Lleyton Hewitt: ”Han har hotat både mig och min familj”

Berättar om relationen med tennisstjärnan Bernard Tomic

Av: 

Daniel Sörensen

SPORTBLADET

De har varit osams i flera år.

Nu säger den australiska tennislegendaren Lleyton Hewitt att den före detta lagkompisen Bernard Tomic ska ha försökt utpressa honom och uttryckt fysiska hot mot honom.

– I ett och ett halvt år har han hotat både mig och min familj, säger Hewitt till BBC.

Bernard Tomic, 26, rankas som nummer 88 i världen.

I måndags blev han utslagen ur Australian Opens första runda av kroaten Marin Čilić.

Efter matchen började Tomic – som inte representerat Australien i landslagssammanhang sedan 2016 – att kritisera landets Davis Cup-kapten Lleyton Hewitt, 37.

Han hävdade att det fanns en ”intressekonflikt” i Hewitts laguttagning och att vissa spelare – som dessutom fått wild cards till Australian Open – bara blivit uttagna på grund av att de representeras av en agentur som ägs av Hewitt. Han kräver nu att Lleyton Hewitt sparkas från sitt jobb.

”Fortsätter att göra om samma misstag”

– Det här är vad vi kommit att förvänta oss av ”Bernie”. Oavsett vilken grand slam-tävling det är så slås han alltid ut i förstarundan och börjar prata om någonting annat, säger Hewitt på en presskonferens, enligt BBC.

Den före detta världsettan – som vunnit US Open och Wimbledon och som pensionerade sig från singelspel 2016, men som fortfarande spelar dubbel – berättar att han och Tomic har varit osams i ett par år och att de inte längre har någon kontakt.

– När jag först började agera mentor för honom (efter singelkarriären) tillbringade jag mycket tid med honom och coachade honom för att han skulle lyckas. Men han fortsätter att göra om samma misstag.

Samtidigt uppger Hewitt att Tomic har hotat honom.

Älskar Davis Cup

– Där gick han över gränsen, jag har inte pratat med honom sedan dess. I ett och ett halvt år har han hotat både mig och min familj. Jag tror inte att någon skulle höra av sig till en person som gjort sådana grejer mot en, säger han.

BBC: Vad rör det sig om för typ av hot?

– Fysiska hot, och utpressningsförsök.

I måndags fick Tomic frågan om han upplevde att han och Hewitt är ovänner.

– Nej, inte alls. Jag har alltid velat spela Davis Cup. Jag älskar den turneringen. Om jag inte spelar så spelar jag inte. Det är allt jag har att säga, svarade han.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

De kommer dominera framtidens tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis

Lleyton Hewitt

Bernard Tomic

Davis Cup

Australian Open